Frittata van mosselen met tomatensalsa

Frittata van mosselen met tomatensalsa
MoeilijkheidMakkelijk
Koken40 min

Voorbereiding

  1. Reinig en spoel de mosselen. Kook ze gedurende 4 min. onder gesloten deksel. Voeg er de witte wijn aan toe en kook nog 2 à 3 minuten, tot ze gaar zijn.

  2. Haal de mosselen uit de schelp en zeef het mosselvocht. Hou enkele mosseltjes apart voor de afwerking.

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Maak de frittata: Meng de mosselen met de paprikablokjes, wat tijmblaadjes en de kaas. Verdeel het mengsel over ingeboterde bakvormpjes. Klop de eieren luchtig met de room en giet in de vormpjes. Plaats gedurende 15 min. in de oven.

  5. Verwarm de tomatensaus met het mosselkookvocht en werk af met wat gehakte tijm. Laat kort inkoken.

  6. Giet wat saus op een bord en schik daarop de frittata. Werk af met de apart gehouden mosseltjes.