
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Mosselen Mosselen | 2 kg kg | |
Witte wijn
Witte wijn (droge) | 1 dl dl | |
Eieren Ei | 6 | |
Kookroom Kookroom | 2 dl dl | |
Geraspte kaas naar keuze Geraspte kaas naar keuze | 120 g g | |
Rode paprika's
Rode paprika (in kleine blokjes) | 1 | |
Tijm Tijm |
Voor de tomatensalsa
Tomatensaus Tomatensaus | 3 dl dl | |
Mosselkookvocht Mosselkookvocht | 2 dl dl |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listFrittata van mosselen met tomatensalsa
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Reinig en spoel de mosselen. Kook ze gedurende 4 min. onder gesloten deksel. Voeg er de witte wijn aan toe en kook nog 2 à 3 minuten, tot ze gaar zijn.
- Haal de mosselen uit de schelp en zeef het mosselvocht. Hou enkele mosseltjes apart voor de afwerking.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Maak de frittata: Meng de mosselen met de paprikablokjes, wat tijmblaadjes en de kaas. Verdeel het mengsel over ingeboterde bakvormpjes. Klop de eieren luchtig met de room en giet in de vormpjes. Plaats gedurende 15 min. in de oven.
- Verwarm de tomatensaus met het mosselkookvocht en werk af met wat gehakte tijm. Laat kort inkoken.
- Giet wat saus op een bord en schik daarop de frittata. Werk af met de apart gehouden mosseltjes.