De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Galette met steenvruchten

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Voor het deeg

Tarwebloem Tarwebloem300 g g
Boter Boter
(koud)
180 g g
Suiker Suiker2 el el
Water Water
(ijskoud)
75 ml ml
Zout Zout0,5 tl tl

Voor de vulling

Steenvruchten Steenvruchten
(nectarines, perziken, abrikozen))
500 g g
Suiker Suiker1 el el
Citroenen Citroen
(geraspt)
0,5
Tarwebloem Tarwebloem1 el el
Eiwitten Eiwit
(losgeklopt)
1

Galette met steenvruchten

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

20 min.
(0)

Bereiding

  1. Zeef de bloem en snijd de ijskoude boter in stukjes.
  2. Vorm een kuiltje in de bloem en verdeel daarin de stukjes boter, de suiker en het zout.
  3. Neem nu telkens met je vingers een beetje bloem en meng het door de boter. Voeg het water toe en kneed tot je een deeg hebt. Voor de luchtigheid van het deeg is het belangrijk dat je niet te lang kneed.
  4. Vorm een platte schijf van het deeg en wikkel in plasticfolie. Laat het deeg minstens een uur opstijven in de koelkast.
  5. Verwarm de oven voor op 180°C.
  6. Was en snijd de steenvruchten in plakjes. Verwijder de pit.
  7. Meng in een kom de vruchten met de suiker, de bloem en de citroenzeste.
  8. Bestuif een proper werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot ongeveer 3 millimeter dikte. Schik de vruchten in het midden van het deeg, laat ongeveer 4 centimeter van de rand vrij.
  9. Plooi de randen over de vruchten en bestrijk met losgeklopt eiwit.
  10. Bak de galette ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven. Check of de bodem ook helemaal gebakken is alvorens de galette uit de oven te halen.
  11. Laat de taart afkoelen alvorens te serveren.