
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Rivierkreeftjes Rivierkreeftjes | 60 g g | |
Lente-uitjes Lente-ui | 1 | |
Eieren Ei | 4 | |
Verse room (35% vet) Verse room (35% vet) | 4 el el | |
Boter Boter | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGebakken eieren met rivierkreeftjes
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Vet per persoon een vuurvast vormpje of tas (à ca. 150 ml) in en plaats in een vuurvaste schaal. Verdeel het rivierkreeftenvlees over de vormpjes. Was de lente-ui en snijd deze in fijne ringen. Houd een halve eetlepel per persoon apart, verdeel de rest van de lente-uiringen over de rivierkreeften.
- Breek één voor één de eieren en giet telkens 1 ei in elke ovenvorm. Voeg ook 1 eetlepel room toe aan elke vorm. Kruid af met peper en zout. Vul de vuurvaste schaal met kokend water, zodat de vormpjes voor de helft in het water staan. Zet de schaal ca. 8 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C, tot het ei gestold is. Werk af met de lente-uiringen en serveer warm bij het ontbijt.