De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gebakken hertenkalffilet met rode wijnpeertjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Hertenkalffilet Hertenkalffilet
Peren Peer4
Rode wijn Rode wijn500 ml ml
Suiker Suiker200 g g
Tijm Tijm
Sjalotten Sjalot1
Teentjes knoflook Teentje knoflook1
Runderbouillon Runderbouillon200 ml ml
Tarwebloem Tarwebloem2 el el
Boter Boter50 g g
Peper Peper
Zout Zout

Gebakken hertenkalffilet met rode wijnpeertjes

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(107)

Bereiding

 

  1. Schil de peren, maar laat de steeltjes eraan. Breng de wijn met 200 ml water en de suiker al roerend aan de kook. Leg de peren in de pan, dompel ze onder en laat ze ongeveer 20 minuten zachtjes koken. Schep de peren uit de wijn en hou ze warm. 
  2. Snipper het sjalotje en bak het met de geperste look glazig in boter. Blus met 250 ml van het perenvocht en de bouillon.
    Voeg de tijm toe en breng aan de kook. Zet daana het vuur lager en laat ongeveer 15 minuten inkoken.
    Zeef de rode wijnsaus. Breng op smaak met peper en zout en zet opnieuw op het vuur. 
    Meng ondertussen de boter met de bloem. Voeg het botermengsel al roerend toe aan de saus. Laat de saus rustig indikken. 
  3. Kruid het hertenkalffilet met peper en zout. Bak rondom bruin in hete boter. Haal het vlees uit de pan en laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. 
    Serveer met de rode peertjes en de rode wijnsaus. 
    Lekker met pomme duchesse.