Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Hertenkalffilet Hertenkalffilet | ||
Peren Peer | 4 | |
Rode wijn Rode wijn | 500 ml ml | |
Suiker Suiker | 200 g g | |
Tijm Tijm | ||
Sjalotten Sjalot | 1 | |
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 1 | |
Runderbouillon Runderbouillon | 200 ml ml | |
Tarwebloem Tarwebloem | 2 el el | |
Boter Boter | 50 g g | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGebakken hertenkalffilet met rode wijnpeertjes
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Schil de peren, maar laat de steeltjes eraan. Breng de wijn met 200 ml water en de suiker al roerend aan de kook. Leg de peren in de pan, dompel ze onder en laat ze ongeveer 20 minuten zachtjes koken. Schep de peren uit de wijn en hou ze warm.
- Snipper het sjalotje en bak het met de geperste look glazig in boter. Blus met 250 ml van het perenvocht en de bouillon.
Voeg de tijm toe en breng aan de kook. Zet daana het vuur lager en laat ongeveer 15 minuten inkoken.
Zeef de rode wijnsaus. Breng op smaak met peper en zout en zet opnieuw op het vuur.
Meng ondertussen de boter met de bloem. Voeg het botermengsel al roerend toe aan de saus. Laat de saus rustig indikken. - Kruid het hertenkalffilet met peper en zout. Bak rondom bruin in hete boter. Haal het vlees uit de pan en laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Serveer met de rode peertjes en de rode wijnsaus.
Lekker met pomme duchesse.