
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Kabeljauwen Kabeljauw | 500 g g | ||
Groene asperges Groene asperge | 800 g g | ||
Bladspinazie Bladspinazie | 200 g g | ||
Uien
Ui (gesnipperd) | 2 | ||
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 2 | ||
Stengels selder
Stengel selder (groene) | 1 | ||
Tijm Tijm | takjes takje | ||
Krielaardappelen
Krielaardappel (voorgekookt) | 500 g g | ||
Sjalotten
Sjalot (gesnipperd) | 1 | ||
Witte wijn Witte wijn | 200 ml ml | ||
Groentebouillon Groentebouillon | 200 ml ml | ||
Kookroom Kookroom | 400 ml ml | ||
Boter Boter | |||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listGebakken kabeljauw met asperges, krieltjes en witte wijnsaus
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Snij het harde onderste deel van de asperges weg. Kook ze beetgaar in licht gezouten water.
- Stoof de uien, look en selder in boter. Voeg de takjes tijm toe en laat even mee stoven.Blus met de wijn en de bouillon. Laat op een zacht vuur inkoken tot het vocht bijna verdampt is.Giet er de room bij en laat inkoken tot saus. Kruid met peper en zout.
- Snijd de vis in éénpersoons porties en kruid met peper en zout. Bak ze goudbruin en gaar in boter.Stoof de sjalot in boter goudbruin. Voeg de spinazie toe en laat een beetje slinken. Bak de krieltjesgoudbruin in boter.
- Giet de roomsaus door een zeef. Halveer de asperges en schep ze onder de spinazie.Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de spinazie met de asperges over de borden. Leg er een stukje kabeljauw op, schep er de krieltjes bij en werk af met de saus.