De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gebakken kabeljauw met asperges, krieltjes en witte wijnsaus

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Kabeljauwen Kabeljauw500 g g
Groene asperges Groene asperge800 g g
Bladspinazie Bladspinazie200 g g
Uien Ui
(gesnipperd)
2
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
2
Stengels selder Stengel selder
(groene)
1
Tijm Tijm takjes takje
krielaardappelen krielaardappel
(voorgekookt)
500 g g
Sjalotten Sjalot
(gesnipperd)
1
Witte wijn Witte wijn200 ml ml
Groentebouillon Groentebouillon200 ml ml
Kookroom Kookroom400 ml ml
Boter Boter
Peper Peper
Zout Zout

Gebakken kabeljauw met asperges, krieltjes en witte wijnsaus

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(2)

Bereiding

  1. Snij het harde onderste deel van de asperges weg. Kook ze beetgaar in licht gezouten water.
  2. Stoof de uien, look en selder in boter. Voeg de takjes tijm toe en laat even mee stoven.Blus met de wijn en de bouillon. Laat op een zacht vuur inkoken tot het vocht bijna verdampt is.Giet er de room bij en laat inkoken tot saus. Kruid met peper en zout.
  3. Snijd de vis in éénpersoons porties en kruid met peper en zout. Bak ze goudbruin en gaar in boter.Stoof de sjalot in boter goudbruin. Voeg de spinazie toe en laat een beetje slinken. Bak de krieltjesgoudbruin in boter.
  4. Giet de roomsaus door een zeef. Halveer de asperges en schep ze onder de spinazie.Breng op smaak met peper en zout.
  5. Verdeel de spinazie met de asperges over de borden. Leg er een stukje kabeljauw op, schep er de krieltjes bij en werk af met de saus.

Gebakken kabeljauw met asperges, krieltjes en witte wijnsaus
45 min.

Gebakken kabeljauw met asperges, krieltjes en witte wijnsaus

Ingrediënten

Kabeljauw
500 g
Groene asperge
800 g
Bladspinazie
200 g
Ui (gesnipperd)
2
Teentje knoflook (geperst)
2
Stengel selder (groene)
1
Tijm
krielaardappel (voorgekookt)
500 g
Sjalot (gesnipperd)
1
Witte wijn
200 ml
Groentebouillon
200 ml
Kookroom
400 ml
Boter
Peper
Zout
Gebakken kabeljauw met asperges, krieltjes en witte wijnsaus
45 min.

Step 1

Gebakken kabeljauw met asperges, krieltjes en witte wijnsaus

  1. Snij het harde onderste deel van de asperges weg. Kook ze beetgaar in licht gezouten water.
  2. Stoof de uien, look en selder in boter. Voeg de takjes tijm toe en laat even mee stoven.Blus met de wijn en de bouillon. Laat op een zacht vuur inkoken tot het vocht bijna verdampt is.Giet er de room bij en laat inkoken tot saus. Kruid met peper en zout.
  3. Snijd de vis in éénpersoons porties en kruid met peper en zout. Bak ze goudbruin en gaar in boter.Stoof de sjalot in boter goudbruin. Voeg de spinazie toe en laat een beetje slinken. Bak de krieltjesgoudbruin in boter.
  4. Giet de roomsaus door een zeef. Halveer de asperges en schep ze onder de spinazie.Breng op smaak met peper en zout.
  5. Verdeel de spinazie met de asperges over de borden. Leg er een stukje kabeljauw op, schep er de krieltjes bij en werk af met de saus.

Kabeljauw: 500 g
Groene asperge: 800 g
Bladspinazie: 200 g
Ui (gesnipperd): 2
Teentje knoflook (geperst): 2
Stengel selder (groene): 1
Tijm
krielaardappel (voorgekookt): 500 g
Sjalot (gesnipperd): 1
Witte wijn: 200 ml
Groentebouillon: 200 ml
Kookroom: 400 ml
Boter
Peper
Zout
Gebakken kabeljauw met asperges, krieltjes en witte wijnsaus

Feedback

How did you like cooking with us?

Gelijkaardige recepten

Curry/kokos ratatouille met zoete aardappel & zalm

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Curry/kokos ratatouille met zoete aardappel & zalm
30 min.
(2)
Tomaat garnaal met verse frietjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Tomaat garnaal met verse frietjes
45 min.
(1)
Romige tortelloni met skrei en garnalen

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Romige tortelloni met skrei en garnalen
45 min.
(5)
Witloof-pureetorentjes met garnalen en mosterdsaus

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Witloof-pureetorentjes met garnalen en mosterdsaus
30 min.
(4)
Kabeljauwpakketje met rauwe ham, spinazie en hazelnootboter

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Kabeljauwpakketje met rauwe ham, spinazie en hazelnootboter
40 min.
(4)
Gepekelde kabeljauw met aardappelvinaigrette en broccoli

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Gepekelde kabeljauw met aardappelvinaigrette en broccoli
45 min.
(2)
Asperges met gerookte zalm, spinazie en mousselinesaus

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Asperges met gerookte zalm, spinazie en mousselinesaus
30 min.
(7)
Snelle bouillabaisse

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Snelle bouillabaisse
35 min.
(6)
Krokante witte vis met witloofpuree (en melksaus)

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Krokante witte vis met witloofpuree (en melksaus)
45 min.
(3)
Kabeljauw-groentetorentje met mozzarella

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Kabeljauw-groentetorentje met mozzarella
35 min.
(3)
Tortiglioni met gerookte zalm en broccoli

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Tortiglioni met gerookte zalm en broccoli
40 min.
(6)
Schelvishaasje met verse spinazie en puree

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Schelvishaasje met verse spinazie en puree
60 min.
(2)
Quinoa met gebakken zalm, ricotta en broccoli

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Quinoa met gebakken zalm, ricotta en broccoli
35 min.
(0)
Gestoomde kabeljauwfilet met lentegroenten

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Gestoomde kabeljauwfilet met lentegroenten
30 min.
(3)
Vispapillot met gebakken krieltjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Vispapillot met gebakken krieltjes
30 min.
(1)