De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gebakken kabeljauw met asperges, krieltjes en witte wijnsaus

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Kabeljauwen Kabeljauw500 g g
Groene asperges Groene asperge800 g g
Bladspinazie Bladspinazie200 g g
Uien Ui
(gesnipperd)
2
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
2
Stengels selder Stengel selder
(groene)
1
Tijm Tijm takjes takje
Krielaardappelen Krielaardappel
(voorgekookt)
500 g g
Sjalotten Sjalot
(gesnipperd)
1
Witte wijn Witte wijn200 ml ml
Groentebouillon Groentebouillon200 ml ml
Kookroom Kookroom400 ml ml
Boter Boter
Peper Peper
Zout Zout

Gebakken kabeljauw met asperges, krieltjes en witte wijnsaus

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(59)

Bereiding

  1. Snij het harde onderste deel van de asperges weg. Kook ze beetgaar in licht gezouten water.
  2. Stoof de uien, look en selder in boter. Voeg de takjes tijm toe en laat even mee stoven.Blus met de wijn en de bouillon. Laat op een zacht vuur inkoken tot het vocht bijna verdampt is.Giet er de room bij en laat inkoken tot saus. Kruid met peper en zout.
  3. Snijd de vis in éénpersoons porties en kruid met peper en zout. Bak ze goudbruin en gaar in boter.Stoof de sjalot in boter goudbruin. Voeg de spinazie toe en laat een beetje slinken. Bak de krieltjesgoudbruin in boter.
  4. Giet de roomsaus door een zeef. Halveer de asperges en schep ze onder de spinazie.Breng op smaak met peper en zout.
  5. Verdeel de spinazie met de asperges over de borden. Leg er een stukje kabeljauw op, schep er de krieltjes bij en werk af met de saus.