De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gebakken sint-jakobsnoten met paprikacrème en spek op knapperig lepeltje

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Coquilles Coquille12
Vellen pizzadeeg Vel pizzadeeg1
Eieren Ei
(losgeklopt )
1
Rode paprika's Rode paprika2
Uien Ui
(fijngesnipperd )
1
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst )
1
Gerookt spek Gerookt spek4 sneetjes sneetje
Verse room (35% vet) Verse room (35% vet)50 ml ml
Kippenbouillon Kippenbouillon
Boter Boter
Bieslook Bieslook
(gehakt)
1 el el
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Gebakken sint-jakobsnoten met paprikacrème en spekop knapperig lepeltje

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(4)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Maak een sjabloon van een koffielepel. Rol het pizzadeeg uit en leg er het sjabloon op. Snij er zoveel mogelijk lepels uit. Leg de lepels op een met bakpapier beklede bakplaat, besmeer met het losgeklopt ei en zet 10 minuten in de oven.
  2. Halveer de paprika’s, besprenkel ze met olijfolie en zet ze 35 minuten in de oven. Laat afkoelen en verwijder het vel en de zaadlijsten. Snij het vruchtvlees grof.
  3. Stoof de ui met de look glazig in boter en doe er de paprikastukken bij. Blus met een scheutje kippenbouillon, mix fijn en voeg de room toe. Bak de plakjes spek in een droge koekenpan krokant. Breek in stukjes.
  4. Kruid de sint-jakobsnoten met peper en zout en bak ze een drietal minuten langs elke kant in hete boter. Snij het hoedje van de lepel weg. Schep op elk bladerdeeglepeltje wat paprikacrème, leg er een sint-jakobsnoot op en werk af met de speksnippers en bieslook.