
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Zalm met huid Zalm met huid | 4 stukken stuk | |
Gekookte ham Gekookte ham | 8 sneetjes sneetje | |
Boter Boter | 20 g g | |
Zoete aardappelen Zoete aardappel | 4 | |
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 1 | |
Olijfolie Olijfolie | 4 el el | |
Paprikapoeder Paprikapoeder | 2 el el | |
Rucola Rucola | 50 g g | |
Parmezaanse kaas
Parmezaanse kaas (geschaafd) | 50 g g | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGebakken zalm met zoete aardappelfrietjes
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Schil de zoete aardappelen en snij ze in de lengte in dikke frieten. Was de frieten en dep goed droog. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de olijfolie met de geperste look en besprenkel de frieten ermee.
- Hussel alles goed door elkaar. Bestrooi met het paprikapoeder en zout en zet 25 à 30 minuten in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn. Keer de frieten na 15 minuten.
- Wikkel de zalm in de ham. Verhit de boter en bak de zalm langs beide kanten goudbruin.
- Verdeel de frieten kruiselings over 4 borden, beleg met rucola en leg er de zalmfilet bovenop. Garneer met de kaas en kruid met peper.
TIP: Bak de zalm eerst drie minuten op de velkant op middelhoog vuur. Keer om en bak de andere kant van de zalm op laag vuur nog ongeveer één tot twee minuten, afhankelijk van de dikte. De zalm is gaar als hij een mooie roze kleur en een losse structuur heeft.