Gebakken zalmblokjes met erwtenzalf

Gebakken zalmblokjes met erwtenzalf
MoeilijkheidMakkelijk
Koken40 min

Voorbereiding

  1. Verkruimel de zoute koekjes. Maak met een dunschiller of mandoline dunne plakjes van de komkommer, maar stop zodra je aan de zaadlijst komt. Maak van de plakjes mooie rolletjes. Zet koel.

  2. Kook de erwtjes gaar in licht gezouten water. Giet af en doe samen met 2/3de van de munt en de room in een blender. Mix glad en kruid met peper en zout. Doe de erwtenzalf in een spuitbusje en leg even in de koelkast.

  3. Snij de zalmfilet in blokjes van 2 op 2 centimeter en kruid met wat peper. Schroei ze rondom dicht in hete olijfolie. Verdeel de zalmblokjes over de borden. Spuit er hier en daar toefjes erwtenzalf bij en garneer verder met de komkommerrolletjes en de resterende muntblaadjes. Strooi hier en daar wat verkruimelde zoute koekjes en serveer meteen.