De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gebakken zalmblokjes met erwtenzalf

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Zalmfilets Zalmfilet200 g g
komkommers Komkommer1
Erwten Erwten
(diepgevroren)
200 g g
Munt Munt1 bosjes bosje
Kookroom Kookroom1 dl dl
Crackers Cracker
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Gebakken zalmblokjes met erwtenzalf

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(6)

Bereiding

  1. Verkruimel de zoute koekjes. Maak met een dunschiller of mandoline dunne plakjes van de komkommer, maar stop zodra je aan de zaadlijst komt. Maak van de plakjes mooie rolletjes. Zet koel.
  2. Kook de erwtjes gaar in licht gezouten water. Giet af en doe samen met 2/3de van de munt en de room in een blender. Mix glad en kruid met peper en zout. Doe de erwtenzalf in een spuitbusje en leg even in de koelkast.
  3. Snij de zalmfilet in blokjes van 2 op 2 centimeter en kruid met wat peper. Schroei ze rondom dicht in hete olijfolie. Verdeel de zalmblokjes over de borden. Spuit er hier en daar toefjes erwtenzalf bij en garneer verder met de komkommerrolletjes en de resterende muntblaadjes. Strooi hier en daar wat verkruimelde zoute koekjes en serveer meteen.