De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gebakken zalmfilet met couscous en groene groenten

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Boontjes Boontjes
(prinsessenboontjes)
80 g g
Courgettes Courgette0,5 stukken stuk
Lente-uitjes Lente-ui2 stukken stuk
Koriander Koriander
(fijngehakt)
2 el el
Limoenen Limoen2 partjes partje
Zalmfilets Zalmfilet1
Couscous Couscous70 g g
Nootmuskaat Nootmuskaat0,5 tl tl
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Gebakken zalmfilet met couscous en groene groenten

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

25 min.
(169)

Bereiding

1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Blancheer de boontjes 4 minuten in gezouten water. Snijd de courgette in plakjes en bak of gril ze beetgaar in olijfolie. Kruid met het nootmuskaat, peper en zout. Snijd de lente-uitjes in ringen.

2. Bak de zalmfilet in olijfolie 2 minuten per kant. Kruid met peper en zout. Roer de koriander en de helft van de lente-uitjes onder de couscous en schep in een goed afsluitbaar bakje. Leg er de groentjes en de zalmfilet bij en werk af met de rest van de lente-uitjes. Leg er de partjes limoen bij (hiermee breng je het gerecht net voor het serveren op smaak) en sluit het bakje. Zet koel.

Dit gerecht is zowel koud als warm lekker. Wil je het warm eten, zet het vacuümbakje dan 4 minuten in de microgolfoven (zonder de limoen). Het gerecht blijft tot 2 dagen goed in de koelkast.