
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Boontjes
Boontjes (prinsessenboontjes) | 80 g g | |
Courgettes Courgette | 0,5 stukken stuk | |
Lente-uitjes Lente-ui | 2 stukken stuk | |
Koriander
Koriander (fijngehakt) | 2 el el | |
Limoenen Limoen | 2 partjes partje | |
Zalmfilets Zalmfilet | 1 | |
Couscous Couscous | 70 g g | |
Nootmuskaat Nootmuskaat | 0,5 tl tl | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGebakken zalmfilet met couscous en groene groenten
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Blancheer de boontjes 4 minuten in gezouten water. Snijd de courgette in plakjes en bak of gril ze beetgaar in olijfolie. Kruid met het nootmuskaat, peper en zout. Snijd de lente-uitjes in ringen.
2. Bak de zalmfilet in olijfolie 2 minuten per kant. Kruid met peper en zout. Roer de koriander en de helft van de lente-uitjes onder de couscous en schep in een goed afsluitbaar bakje. Leg er de groentjes en de zalmfilet bij en werk af met de rest van de lente-uitjes. Leg er de partjes limoen bij (hiermee breng je het gerecht net voor het serveren op smaak) en sluit het bakje. Zet koel.
Dit gerecht is zowel koud als warm lekker. Wil je het warm eten, zet het vacuümbakje dan 4 minuten in de microgolfoven (zonder de limoen). Het gerecht blijft tot 2 dagen goed in de koelkast.