De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gebakken zalmfilet met gestoofde ijsbergsla, erwtjes en krieltjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Krielaardappelen Krielaardappel500 g g
Ijsbergsla Ijsbergsla
(krop)
1
Uien Ui1
Teentjes knoflook Teentje knoflook2 stukken stuk
Erwten Erwten200 g g
Mosterd Mosterd2 el el
Kookroom Kookroom300 ml ml
Peterselie Peterselie
(fijngehakt)
2 el el
Zalmfilets Zalmfilet800 g g
Boter Boter
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Gebakken zalmfilet met gestoofde ijsbergsla, erwtjes en krieltjes

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(110)

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de krieltjes en kook ze in gezouten water beetgaar. Snij de ijsbergsla in partjes. Kruid met peper en zout en bak kort in boter langs alle kanten op hoog vuur goudbruin. Schep uit de pan en hou warm in de oven.

2. Snipper de ui en bak in dezelfde pan glazig. Voeg eventueel nog wat extra boter toe. Pers er de teentjes look bij en bak 1 minuut verder. Voeg de erwtjes en de beetgaar gekookte krieltjes toe en roerbak 2 minuten. Schep er de mosterd bij en laat al roerend even opwarmen. Giet er nu de room bij en laat even indikken. Voeg de peterselie toe en kruid met peper en zout.

3. Bak ondertussen de zalmfilets in olijfolie goudbruin. Kruid met peper en zout. Serveer de zalm met de gebakken ijsbergsla, krieltjes, erwtjes en mosterdsaus.

Verrassend lekker: kort gebakken sla