
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Krielaardappelen Krielaardappel | 500 g g | ||
Ijsbergsla
Ijsbergsla (krop) | 1 | ||
Uien Ui | 1 | ||
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 2 stukken stuk | ||
Erwten Erwten | 200 g g | ||
Mosterd Mosterd | 2 el el | ||
Kookroom Kookroom | 300 ml ml | ||
Peterselie
Peterselie (fijngehakt) | 2 el el | ||
Zalmfilets Zalmfilet | 800 g g | ||
Boter Boter | |||
Olijfolie Olijfolie | |||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listGebakken zalmfilet met gestoofde ijsbergsla, erwtjes en krieltjes
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de krieltjes en kook ze in gezouten water beetgaar. Snij de ijsbergsla in partjes. Kruid met peper en zout en bak kort in boter langs alle kanten op hoog vuur goudbruin. Schep uit de pan en hou warm in de oven.
2. Snipper de ui en bak in dezelfde pan glazig. Voeg eventueel nog wat extra boter toe. Pers er de teentjes look bij en bak 1 minuut verder. Voeg de erwtjes en de beetgaar gekookte krieltjes toe en roerbak 2 minuten. Schep er de mosterd bij en laat al roerend even opwarmen. Giet er nu de room bij en laat even indikken. Voeg de peterselie toe en kruid met peper en zout.
3. Bak ondertussen de zalmfilets in olijfolie goudbruin. Kruid met peper en zout. Serveer de zalm met de gebakken ijsbergsla, krieltjes, erwtjes en mosterdsaus.
Verrassend lekker: kort gebakken sla