
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Rib eye
Rib eye (Ierse) | 600 g g | |
Courgettes Courgette | 1 | |
Kerstomaten Kerstomaat | 8 | |
Runderbouillon Runderbouillon | 2 dl dl | |
Boter Boter | 20 g g | |
Kruiden
Kruiden (verse) | ||
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Voor de aardappelmousseline
Aardappelen
Aardappel (groot formaat) | 5 | |
Melk Melk | 1 l l | |
Kookroom Kookroom | 4 dl dl | |
Boter Boter | 30 g g | |
Platte peterselie Platte peterselie | ||
Basilicum Basilicum |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGebraden Ierse rib eye met aardappelmousseline en gegrilde groenten
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Voor de aardappelmousseline:Schil de aardappelen en kook ze gaar in de melk met een snuifje zout. Duw de aardappelen daarna door een roerzeef en meng er de room, de boter en wat fijngehakte kruiden onder.
- Snij de courgettes schuin in plakken. Kruid deze en de kerstomaten met peper en zout. Besprenkel met olijfolie en rooster op een heel warme grill.
- Bak de rib eye steaks naar wens in een braadpan met olijfolie. Haal het vlees uit de pan en hou warm.
- Blus de pan daarna met de bouillon en laat inkoken met driekwart. Monteer de jus met de boter en breng op smaak met wat fijngehakte kruiden.
- Serveer de rib eye steaks met de aardappelmousseline en de gegrilde groenten en werk af met wat saus.