Gebraden Ierse rib eye met aardappelmousseline en gegrilde groenten

Gebraden Ierse rib eye met aardappelmousseline en gegrilde groenten
MoeilijkheidMakkelijk
Koken35 min

Voorbereiding

  1. Voor de aardappelmousseline:Schil de aardappelen en kook ze gaar in de melk met een snuifje zout. Duw de aardappelen daarna door een roerzeef en meng er de room, de boter en wat fijngehakte kruiden onder.

  2. Snij de courgettes schuin in plakken. Kruid deze en de kerstomaten met peper en zout. Besprenkel met olijfolie en rooster op een heel warme grill.

  3. Bak de rib eye steaks naar wens in een braadpan met olijfolie. Haal het vlees uit de pan en hou warm.

  4. Blus de pan daarna met de bouillon en laat inkoken met driekwart. Monteer de jus met de boter en breng op smaak met wat fijngehakte kruiden.

  5. Serveer de rib eye steaks met de aardappelmousseline en de gegrilde groenten en werk af met wat saus.