De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gebraden Ierse rib eye met aardappelmousseline en gegrilde groenten

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Rib eye Rib eye
(Ierse)
600 g g
Courgettes Courgette1
Kerstomaten Kerstomaat8
Runderbouillon Runderbouillon2 dl dl
Boter Boter20 g g
Kruiden Kruiden
(verse)
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Voor de aardappelmousseline

Aardappelen Aardappel
(groot formaat)
5
Melk Melk1 l l
Kookroom Kookroom4 dl dl
Boter Boter30 g g
Platte peterselie Platte peterselie
Basilicum Basilicum

Gebraden Ierse rib eye met aardappelmousseline en gegrilde groenten

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

35 min.
(2)

Bereiding

  1. Voor de aardappelmousseline:Schil de aardappelen en kook ze gaar in de melk met een snuifje zout. Duw de aardappelen daarna door een roerzeef en meng er de room, de boter en wat fijngehakte kruiden onder.
  2. Snij de courgettes schuin in plakken. Kruid deze en de kerstomaten met peper en zout. Besprenkel met olijfolie en rooster op een heel warme grill.
  3. Bak de rib eye steaks naar wens in een braadpan met olijfolie. Haal het vlees uit de pan en hou warm.
  4. Blus de pan daarna met de bouillon en laat inkoken met driekwart. Monteer de jus met de boter en breng op smaak met wat fijngehakte kruiden.
  5. Serveer de rib eye steaks met de aardappelmousseline en de gegrilde groenten en werk af met wat saus.