De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gebraden kip

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Braadkippen Braadkip1
Kruiden Kruiden
(bv. basilicum, peterselie, bieslook - fijngehakt)
2 bosjes bosje
Citroenen Citroen
(gehalveerd)
1
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(lichtjes geperst)
5
Tijm Tijm3 takjes takje
Boter Boter
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Gebraden kip

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

1:15 u.
(2)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Kruid de kip met peper en zout. Maak tussen het vel en het vlees van de kip met je vingers of een lepel ruimte vrij. Duw in deze holte enkele klontjes boter. Stop ook de gehakte kruiden en de lookteentjes in de holte. Stop de twee citroenhelften en de tijm in de buikholte. Besmeer de buitenkant van de kip met boter.
  2. Bind de kip zo stevig mogelijk op. Snij de bouten 2 à 3 keer in.
  3. Giet wat olijfolie in een braadslee, leg de kip er met de borst naar beneden in, kruid de bovenkant van de kip nog eens met peper en zout en zet in de oven. Draai de kip na 30 minuten om en bak nog eens 30 minuten.

TIP: Lekker met geroosterde aardappelen en gegrilde groenten.