De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gebraden kwartel met aardappel-spinaziestoemp

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Kwartels Kwartel4
Aardappelen Aardappel800 g g
Bladspinazie Bladspinazie300 g g
Boter Boter100 g g
Olijfolie Olijfolie1 el el
Wildfond Wildfond10 cl cl
Peper Peper
Zout Zout

Gebraden kwartel met aardappel-spinaziestoemp

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(6)

Bereiding

  1. Schil en kook de aardappelen in gezouten water. Was intussen de spinazie en stoof even in een pan tot de spinazie slinkt. Laat zowel de aardappelen als de spinazie grondig uitlekken.
  2. Plet de aardappelen met een vork en meng er de spinazie en de helft van de boter onder. Kruid met peper en zout.
  3. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak de kwartels goudbruin op een matig vuur in een braadpan met de olijfolie. Kruid met peper en zout en schuif in de oven. Bak de kwartels 10 minuten.
  4. Kook de wildfond in en werk af met klontjes van de resterende koude boter. Roer deze door de fond met een garde en kruid met peper en zout. Serveer met de gebraden kwartels en de aardappel-spinaziestoemp.

ONZE WIJNTIP: Spätburgunder im Holzfass gereift QbA 2013