Gebraden kwartel met aardappel-spinaziestoemp

Gebraden kwartel met aardappel-spinaziestoemp
MoeilijkheidMakkelijk
Koken45 min

Voorbereiding

  1. Schil en kook de aardappelen in gezouten water. Was intussen de spinazie en stoof even in een pan tot de spinazie slinkt. Laat zowel de aardappelen als de spinazie grondig uitlekken.

  2. Plet de aardappelen met een vork en meng er de spinazie en de helft van de boter onder. Kruid met peper en zout.

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak de kwartels goudbruin op een matig vuur in een braadpan met de olijfolie. Kruid met peper en zout en schuif in de oven. Bak de kwartels 10 minuten.

  4. Kook de wildfond in en werk af met klontjes van de resterende koude boter. Roer deze door de fond met een garde en kruid met peper en zout. Serveer met de gebraden kwartels en de aardappel-spinaziestoemp.

  5. ONZE WIJNTIP: Spätburgunder im Holzfass gereift QbA 2013