
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Lamsbouten Lamsbout | 1 | ||
Uien Ui | 2 | ||
Bollen knoflook Bol knoflook | 1 | ||
Witte kolen Witte kool | 0,5 | ||
Wortelen Wortel | 2 | ||
Olijfolie Olijfolie | 10 cl cl | ||
Boter Boter | 50 g g | ||
Suiker Suiker | 4 el el | ||
Vloeibare honing Vloeibare honing | 2 el el | ||
Witte wijn Witte wijn | 75 cl cl | ||
Groentebouillonpasta Groentebouillonpasta | 1 el el | ||
Tijm Tijm | |||
Krielaardappelen Krielaardappel | 800 g g | ||
Citroenen Citroen | 2 | ||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listGebraden lamsbout met groenten en krielaardappeltjes
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Maak de uien, knoflook, witte kool en wortelen schoon. Snij de ui, witte kool en wortelen in stukken. Snij de bol knoflook horizontaal doormidden.
- Bak de lamsbout goudbruin in de olijfolie en boter, kruid met peper en zout. Schuif in de oven en laat 1 uur bakken. Bedruip de lamsbout regelmatig met de braadjus.
- Voeg na 30 minuten de groenten toe aan de braadslee en wacht tot de ui glazig wordt. Besprenkel met de suiker en honing. Blus met de witte wijn en bouillonpasta. Breng op smaak met peper, zout en een handvol tijm. Bak intussen ook de krielaardappeltjes met rozemarijn in de oven.
- Snij de citroenen in stukken en voeg toe aan de braadslee. Laat verder garen. Schep de groenten en citroenen uit de bouillon als de lamsbout bijna gaar is. Laat de braadjus inkoken tot de gewenste dikte.
- Versnij de lamsbout en serveer met de groenten, krielaardappeltjes en saus.
ONZE WIJNTIP: Fortius Gran Reserva, 2004