
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Mandarijnen Mandarijn | 2 | |
Pompelmoes
Pompelmoes (roze) | 4 | |
Bruine suiker Bruine suiker | 4 el el | |
Suiker
Suiker (+ extra voor het suikerrandje ) | 4 el el | |
Limoenen Limoen | 1 | |
Ijsblokjes
Ijsblokjes (crushed ice ) | ||
Gin
Gin (Irish gin) | 24 cl cl | |
Spuitwater Spuitwater | 240 ml ml | |
Tijmblaadjes
Tijmblaadjes (verse + extra tijmtakjes voor de afwerking ) | 2 el el |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGebrande pompelmoes-gincocktail met gedroogde mandarijnplakjes
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 100°. Snij de mandarijnen in dunne schijfjes en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet een viertal uur in de oven tot ze helemaal droog zijn. Draai ze elk uur om.
- Verhoog de oventemperatuur naar 180°C. Halveer de pompelmoezen en prik met een vork het vruchtvlees in. Leg ze in een ovenschaal met de snijkant naar boven. Verdeel er de witte en bruine suiker over en bestrooi met wat tijm. Zet de pompelmoezen 15 minuten in de oven. Zet de laatste 5 minuten de grill op. Laat de pompelmoezen even afkoelen en pers ze dan uit.
- Rasp de schil van de geboende limoen fijn. Schep dit onder 3 el suiker. Ga met een partje limoen langs de rand van de glazen. Dip de glazen ondersteboven in de suiker. Vul de glazen met crushed ice en giet er de gin in. Vul aan met telkens 120 ml pompelmoessap. Top af met het bruiswater. Werk de cocktail af met de gedroogde mandarijnplakjes en tijm.
