
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Wortelen
Wortel (in dunne schijfjes) | 2 | ||
Aardappelen
Aardappel (in plakjes van 0,5cm) | 600 g g | ||
Tarwebloem Tarwebloem | 30 g g | ||
Volle melk
Volle melk (lauw) | 600 ml ml | ||
Uien
Ui (gesnipperd) | 1 | ||
Nootmuskaat Nootmuskaat | |||
Roze garnalen Roze garnalen | 100 g g | ||
Epoisses Epoisse | 150 g g | ||
Pangasiusfilets Pangasiusfilet | 400 g g | ||
Peterselie
Peterselie (fijngehakt) | 2 el el | ||
Boter Boter | |||
Witte peper Witte peper | |||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listGegratineerd vispannetje met pangasius en rivierkreeftjes
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Blancheer de wortelschijfjes en aardappelplakjes 5 minuten in licht gezouten water. Smelt de boter en voeg de bloem toe. Blijf al roerend verder bakken tot er een koekjesgeur vrijkomt. Giet er nu langzaam en al roerend de melk bij tot de saus lichtjes begint in te dikken. Roer er de ui onder en laat 5 minuten zachtjes pruttelen. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Roer er de cocktailgarnaaltjes en 2/3de van de peterselie onder.
- Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de korsten van de kaas weg en snij de kaas in reepjes. Snij de pangasius in brede repen.
- Verdeel de aardappel- en wortelplakjes over 4 ovenvaste schaaltjes. Verdeel er de vis over en giet er de witte saus over. Eindig met een laagje kaas. Zet de schaaltjes 20 minuten in de oven. Werk af met de resterende peterselie.