
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Uien
Ui (gesnipperd) | 1 | ||
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 1 | ||
Mosselen Mosselen | 1 kg kg | ||
Olijfolie Olijfolie | |||
Witte wijn Witte wijn | 150 ml ml | ||
Parmezaanse kaas
Parmezaanse kaas (geraspt) | 100 g g | ||
Platte peterselie
Platte peterselie (fijngehakt) | 10 g g | ||
Paneermeel Paneermeel | 100 g g | ||
Gedroogde oregano Gedroogde oregano | 1 el el | ||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listGegratineerde mosseltjes
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de grill van je oven voor.
- Maak de mosselen proper en verwijder exemplaren met kapotte schelp.
- Verwarm een scheutje olijfolie in een grote kookpot of mosselpot en stoof de ui en knolfook 3 minuten aan. Voeg de mosselen en de wijn toe. Kruid met peper en zout, meng goed en zet een deksel op de pot. Gaar de mosselen in ongeveer 5 minuten gaar en schud nu en dan met de pot.
- Meng het paneermeel, de Parmigiano Reggiano, de gedroogde oregano en de platte peterselie. Kruid met peper en zout. Voeg 6 eetlepels van het mosselkookvocht toe aan het mengsel en besprenkel met een flinke scheut olijfolie. Meng goed dooreen.
- Maak de schelpen los van elkaar en gooi de helft weg. Leg de schelpen met mosselen in een ovenschaal. Strooi op elke mossel een beetje paneermeelmengsel.
- Zet de ovenschaal in de oven en gratineer de mosselen in ongeveer 5 minuten goudbruin.