De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gegratineerde mosseltjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Uien Ui
(gesnipperd)
1
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
1
Mosselen Mosselen1 kg kg
Olijfolie Olijfolie
Witte wijn Witte wijn150 ml ml
Parmezaanse kaas Parmezaanse kaas
(geraspt)
100 g g
Platte peterselie Platte peterselie
(fijngehakt)
10 g g
Paneermeel Paneermeel100 g g
Gedroogde oregano Gedroogde oregano1 el el
Peper Peper
Zout Zout

Gegratineerde mosseltjes

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(13)

Bereiding

  1. Verwarm de grill van je oven voor.
  2. Maak de mosselen proper en verwijder exemplaren met kapotte schelp.
  3. Verwarm een scheutje olijfolie in een grote kookpot of mosselpot en stoof de ui en knolfook 3 minuten aan. Voeg de mosselen en de wijn toe. Kruid met peper en zout, meng goed en zet een deksel op de pot. Gaar de mosselen in ongeveer 5 minuten gaar en schud nu en dan met de pot.
  4. Meng het paneermeel, de Parmigiano Reggiano, de gedroogde oregano en de platte peterselie. Kruid met peper en zout. Voeg 6 eetlepels van het mosselkookvocht toe aan het mengsel en besprenkel met een flinke scheut olijfolie. Meng goed dooreen.
  5. Maak de schelpen los van elkaar en gooi de helft weg. Leg de schelpen met mosselen in een ovenschaal. Strooi op elke mossel een beetje paneermeelmengsel.
  6. Zet de ovenschaal in de oven en gratineer de mosselen in ongeveer 5 minuten goudbruin.