Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Uien
Ui (gesnipperd) | 1 | |
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 1 | |
Mosselen Mosselen | 1 kg kg | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Witte wijn Witte wijn | 150 ml ml | |
Parmezaanse kaas
Parmezaanse kaas (geraspt) | 100 g g | |
Platte peterselie
Platte peterselie (fijngehakt) | 10 g g | |
Paneermeel Paneermeel | 100 g g | |
Gedroogde oregano Gedroogde oregano | 1 el el | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGegratineerde mosseltjes
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de grill van je oven voor.
- Maak de mosselen proper en verwijder exemplaren met kapotte schelp.
- Verwarm een scheutje olijfolie in een grote kookpot of mosselpot en stoof de ui en knolfook 3 minuten aan. Voeg de mosselen en de wijn toe. Kruid met peper en zout, meng goed en zet een deksel op de pot. Gaar de mosselen in ongeveer 5 minuten gaar en schud nu en dan met de pot.
- Meng het paneermeel, de Parmigiano Reggiano, de gedroogde oregano en de platte peterselie. Kruid met peper en zout. Voeg 6 eetlepels van het mosselkookvocht toe aan het mengsel en besprenkel met een flinke scheut olijfolie. Meng goed dooreen.
- Maak de schelpen los van elkaar en gooi de helft weg. Leg de schelpen met mosselen in een ovenschaal. Strooi op elke mossel een beetje paneermeelmengsel.
- Zet de ovenschaal in de oven en gratineer de mosselen in ongeveer 5 minuten goudbruin.