Gegratineerde mosseltjes

Gegratineerde mosseltjes
MoeilijkheidMakkelijk
Koken45 min

Voorbereiding

  1. Verwarm de grill van je oven voor.

  2. Maak de mosselen proper en verwijder exemplaren met kapotte schelp.

  3. Verwarm een scheutje olijfolie in een grote kookpot of mosselpot en stoof de ui en knolfook 3 minuten aan. Voeg de mosselen en de wijn toe. Kruid met peper en zout, meng goed en zet een deksel op de pot. Gaar de mosselen in ongeveer 5 minuten gaar en schud nu en dan met de pot.

  4. Meng het paneermeel, de Parmigiano Reggiano, de gedroogde oregano en de platte peterselie. Kruid met peper en zout. Voeg 6 eetlepels van het mosselkookvocht toe aan het mengsel en besprenkel met een flinke scheut olijfolie. Meng goed dooreen.

  5. Maak de schelpen los van elkaar en gooi de helft weg. Leg de schelpen met mosselen in een ovenschaal. Strooi op elke mossel een beetje paneermeelmengsel.

  6. Zet de ovenschaal in de oven en gratineer de mosselen in ongeveer 5 minuten goudbruin.