Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Ananassen Ananas | 1 | |
Citroenen
Citroen (geraspt) | 0,5 | |
Mascarpone Mascarpone | 250 g g | |
Suiker Suiker | 30 g g | |
Muntblaadjes Muntblaadje | ||
Pecannoten Pecannoten | 40 g g | |
Olijfolie Olijfolie |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGegrilde ananas met citroenmascarpone
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Schil de ananas met een (brood)mes en snijd overlangs in lange parten. Haal er de harde kern uit.
- Besmeer de ananas met een klein beetje olijfolie en gril in ongeveer 5 minuten aan alle zijden gaar.
- Meng ondertussen de mascarpone met de citroenzeste, een handvol fijngehakte munt en de suiker.
- Haal de ananas van het vuur en snijd in stukjes. 5. Vul 4 glaasjes of kommetjes met de ananasstukjes, schep er een lepel citroenmascarpone over en strooi er de gehakte pecannoten over. Serveer onmiddellijk.
BBQ-tips:
- Plakjes groente gril je op lage hitte.
- Stevig fruit kan je uitstekend grillen.
- Zacht fruit bak je in een papillot.