Gegrilde ananas met citroenmascarpone

Gegrilde ananas met citroenmascarpone
MoeilijkheidMakkelijk
Koken20 min

Voorbereiding

  1. Schil de ananas met een (brood)mes en snijd overlangs in lange parten. Haal er de harde kern uit.

  2. Besmeer de ananas met een klein beetje olijfolie en gril in ongeveer 5 minuten aan alle zijden gaar.

  3. Meng ondertussen de mascarpone met de citroenzeste, een handvol fijngehakte munt en de suiker.

  4. Haal de ananas van het vuur en snijd in stukjes. 5. Vul 4 glaasjes of kommetjes met de ananasstukjes, schep er een lepel citroenmascarpone over en strooi er de gehakte pecannoten over. Serveer onmiddellijk.

  5. BBQ-tips:

    Plakjes groente gril je op lage hitte.

    Stevig fruit kan je uitstekend grillen.

    Zacht fruit bak je in een papillot.