
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Ardeense oesters Ardeense oester | 4 | ||
Stronkjes witloof Stronkje witloof | 4 | ||
Boter Boter | 50 g g | ||
Vloeibare honing Vloeibare honing | 5 cl cl | ||
Aardappelkroketten Aardappelkroket | 24 | ||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Voor de saus:
Runderbouillon Runderbouillon | 3 dl dl | ||
Mosterd Mosterd | 30 g g | ||
Sausbinder Sausbinder |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listGegrilde Ardeense oester met mosterdsausje
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Warm een grillpan en verwarm je frietketel op 180 °C.
- Grill de Ardeense oester gedurende een viertal minuten aan beiden zijden.
- Snijd het witloof, afhankelijk van de grootte, in 2 of in 4. Stoof aan in de boter en laat mooi kleuren. Breng op smaak met peper en zout en de honing. Verlaag het vuur en laat verder garen onder een deksel.
- Voor de saus:Laat de bouillon inkoken met de mosterd en bind met sausbinder.
- Bak de kroketten mooi goudbruin in je frietketel op 180 °C.
- Serveer de Ardeense oester en werk af met de mosterdsaus. Schik er de gebakken witloof en kroketten bij.