De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gegrilde Ardeense oester met mosterdsausje

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Ardeense oesters Ardeense oester4
Stronkjes witloof Stronkje witloof4
Boter Boter50 g g
Vloeibare honing Vloeibare honing5 cl cl
Aardappelkroketten Aardappelkroket24
Peper Peper
Zout Zout

Voor de saus:

Runderbouillon Runderbouillon3 dl dl
Mosterd Mosterd30 g g
Sausbinder Sausbinder

Gegrilde Ardeense oester met mosterdsausje

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

25 min.
(135)

Bereiding

  1. Warm een grillpan en verwarm je frietketel op 180 °C.
  2. Grill de Ardeense oester gedurende een viertal minuten aan beiden zijden.
  3. Snijd het witloof, afhankelijk van de grootte, in 2 of in 4. Stoof aan in de boter en laat mooi kleuren. Breng op smaak met peper en zout en de honing. Verlaag het vuur en laat verder garen onder een deksel.
  4. Voor de saus:Laat de bouillon inkoken met de mosterd en bind met sausbinder.
  5. Bak de kroketten mooi goudbruin in je frietketel op 180 °C.
  6. Serveer de Ardeense oester en werk af met de mosterdsaus. Schik er de gebakken witloof en kroketten bij.