De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gegrilde asperges met amandelpesto en crumble_main_play

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Witte asperges Witte asperge500 g g
Citroenen Citroen
(sap en geraspte schil)
0,5
Amandelnoten Amandelnoot120 g g
Teentjes knoflook Teentje knoflook2
Peterselie Peterselie
(handvol, grof gehakt + extra om te garneren)
1
Bieslook Bieslook
(fijngehakte)
1 el el
Beschuiten Beschuit3
Cayennepeper Cayennepeper0,5 tl tl
Zonnebloemolie Zonnebloemolie
( + extra voor de asperges)
75 ml ml
Boter Boter
Peper Peper
Zout Zout

Gegrilde asperges met amandelpesto en crumble

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(1)

Bereiding

  1. Rooster de amandelen 5 minuten in een droge koekenpan. Mix 100 g van de amandelen samen met de look, de peterselie, bieslook, 1 beschuit en de olie fijn.Giet er 80 ml water bij en mix tot een romige, licht gebonden saus. Breng op smaak met wat citroensap, peper en zout.
  2. Schil de asperges en snij de houtige uiteinden weg. Halveer ze in de lengte. Wrijf ze in met wat olie en kruid met peper en zout.Grill ze in een hete grillpan beetgaar.
  3. Verkruimel de resterende beschuiten en bak in boter goudbruin. Kruid met het cayennepeper en een snuf zout. Schik de asperges op een schaal, schep er wat van de pesto op en werk af met extra peterselie, de resterende amandelen, de citroenzeste en de crumble.