Gegrilde asperges met amandelpesto en crumble

Gegrilde asperges met amandelpesto en crumble
MoeilijkheidMakkelijk
Koken30 min

Voorbereiding

  1. Rooster de amandelen 5 minuten in een droge koekenpan. Mix 100 g van de amandelen samen met de look, de peterselie, bieslook, 1 beschuit en de olie fijn.Giet er 80 ml water bij en mix tot een romige, licht gebonden saus. Breng op smaak met wat citroensap, peper en zout.

  2. Schil de asperges en snij de houtige uiteinden weg. Halveer ze in de lengte. Wrijf ze in met wat olie en kruid met peper en zout.Grill ze in een hete grillpan beetgaar.

  3. Verkruimel de resterende beschuiten en bak in boter goudbruin. Kruid met het cayennepeper en een snuf zout. Schik de asperges op een schaal, schep er wat van de pesto op en werk af met extra peterselie, de resterende amandelen, de citroenzeste en de crumble.