De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gegrilde cervena met bloemkoolpuree en trostomaatjes_PLAY_main

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Steaks Steak
(Cervena)
600 g g
Bloemkolen Bloemkool
(in roosjes)
1
Aardappelen Aardappel
(bloemige, geschild)
200 g g
Trostomaten Trostomaat600 g g
Peterselie Peterselie1 bosjes bosje
Pijnboompitten Pijnboompitten
(geroosterd)
30 g g
Tijmblaadjes Tijmblaadjes1 el el
Zure room Zure room2 el el
Citroenen Citroen0,5
Boter Boter
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Gegrilde cervena met bloemkoolpuree en trostomaatjes

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(5)

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in licht gezouten water gaar. Doe er na 5 minuten de bloemkoolroosjes bij. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Leg de tomaatjes in een ovenschaal. Druppel er wat olijfolie over en bestrooi met de tijm. Kruid met peper en zout en zet 15 minuten in de oven. Giet de aardappelen en bloemkoolroosjes af. Voeg een klont boter en de zure room toe en stamp tot puree. Kruid met peper en zout. Doe de peterselie in een blender, giet er een flinke scheut olijfolie bij en kruid met peper en zout. Mix glad.
  3. Kruid de steaks met peper en zout, besmeer met olie en grill ze 4 minuten langs elke kant. Verdeel de bloemkoolpuree over de borden en bestrooi met wat citroenrasp. Leg er de gepofte tomaatjes en het vlees bij en werk af met de peterselie-olie en de pijnboompitten.