
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Witte wijn Witte wijn | 150 ml ml | |
Boter
Boter (kamertemperatuur) | 150 g g | |
Sjalotten
Sjalot (gesnipperd) | 1 | |
Mosterd Mosterd | 1 el el | |
Peterselie
Peterselie (fijngehakte) | 4 el el | |
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 2 | |
Limoenen
Limoen (schil) | 0,5 |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGegrilde kreeft met peterselie-lookboter en gebakken witloof
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Breng de wijn met de sjalot aan de kook. Laat volledig inkoken en vervolgens afkoelen.
- Meng de ingekookte sjalot, samen met de mosterd, de peterselie, de look en limoenrasp onder de zachte boter. Kruid met wat peper en zout.
- Halveer de witloofstronkjes en verwijder de harde kern. Bak de stronkjes in boter goudbruin. Bestrooi met de suiker, giet er een scheutje water bij en laat nog 8 minuten met het deksel op de pan en op een zacht vuur garen. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
- Halveer de gekookte kreeften in de lengte, en maak ze schoon. Leg ze met de snijkant naar boven in een ovenschaal. Leg er royaal klontjes kruidenboter op en zet een zestal minuten onder een hete ovengrill.
- Leg telkens een halve kreeft op een bord. Schep er het gebakken witloof bij en werk af met het basilicum. Geef er nog een limoenpartje bij.