
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Uien Ui | 1 | ||
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 4 | ||
Tomatenpuree Tomatenpuree | 2 el el | ||
Passata Passata | 500 ml ml | ||
Gedroogde tijm Gedroogde tijm | 2 el el | ||
Courgettes Courgette | 1 | ||
Aubergines Aubergine | 1 | ||
Tomaten Tomaat | 3 | ||
Minimozzarella's Minimozzarella | 200 g g | ||
Geraspte Parmezaanse kaas Geraspte Parmezaanse kaas | 2 el el | ||
Sjalotten Sjalot | 1 | ||
Chilipepers Chilipeper | |||
Peterselie Peterselie | bosjes bosje | ||
Munt Munt | bosjes bosje | ||
Citroensap Citroensap | |||
Mosterd Mosterd | 1 tl tl | ||
Balsamicoazijn
Balsamicoazijn (witte) | 2 el el | ||
Cayennepeper Cayennepeper | |||
Lamsfilets Lamsfilet | 600 g g | ||
Basilicumblaadjes
Basilicumblaadje (handvol) | |||
Olijfolie Olijfolie | |||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listGegrilde lamsfilet met ratatouille en kruidendressing
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
1. Pel en snipper de ui. Stoof samen met twee geperste lookteentjes glazig in olijfolie. Schep er de tomatenpuree bij en roerbak 2 minuten. Voeg de passata toe en kruid met 1 eetlepel gedroogde tijm, peper en zout. Dek af en laat 5 minuten op een zacht vuur sudderen.
2. Verwarm de oven voor op 200°C. Snij ondertussen de courgette, aubergine en tomaten in plakjes van 3 mm. Giet de tomatensaus in een ronde ovenschaal van 24 cm diameter. Schik de groenten dakpansgewijs in de schaal en bestrooi met de resterende gedroogde tijm. Verdeel er de mozzarellaballetjes over en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Druppel wat olijfolie over het geheel en dek af met aluminiumfolie. Zet 30 minuten in de oven. Verwijder vervolgens de folie en zet nog eens 15 minuten in de oven.
3. Pel en snipper de sjalot. Hak de verse kruiden fijn. Meng ongeveer 100 ml olijfolie met de sjalot, twee resterende teentjes geperste look, chilipeper, verse kruiden, citroensap, mosterd en balsamico. Kruid met zout en cayennepeper en zet koel.
4. Wrijf de lamsfilets in met olijfolie en kruid met peper en zout. Bak het vlees 2 tot 3 minuten aan elke kant in een hete grillpan en laat daarna 5 minuten rusten. Snij het vlees in plakjes en serveer met de kruidensaus en de ratatouille met basilicumblaadjes. Lekker met krokant gebakken krieltjes.