De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gegrilde lamsfilet met ratatouille en kruidendressing

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Uien Ui1
Teentjes knoflook Teentje knoflook4
Tomatenpuree Tomatenpuree2 el el
Passata Passata500 ml ml
Gedroogde tijm Gedroogde tijm2 el el
Courgettes Courgette1
Aubergines Aubergine1
Tomaten Tomaat3
Minimozzarella's Minimozzarella200 g g
Geraspte Parmezaanse kaas Geraspte Parmezaanse kaas2 el el
Sjalotten Sjalot1
Chilipepers Chilipeper
Peterselie Peterselie bosjes bosje
Munt Munt bosjes bosje
Citroensap Citroensap
Mosterd Mosterd1 tl tl
Balsamicoazijn Balsamicoazijn
(witte)
2 el el
Cayennepeper Cayennepeper
Lamsfilets Lamsfilet600 g g
Basilicumblaadjes Basilicumblaadje
(handvol)
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Gegrilde lamsfilet met ratatouille en kruidendressing

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

60 min.
(66)

Bereiding

1. Pel en snipper de ui. Stoof samen met twee geperste lookteentjes glazig in olijfolie. Schep er de tomatenpuree bij en roerbak 2 minuten. Voeg de passata toe en kruid met 1 eetlepel gedroogde tijm, peper en zout. Dek af en laat 5 minuten op een zacht vuur sudderen.

2. Verwarm de oven voor op 200°C. Snij ondertussen de courgette, aubergine en tomaten in plakjes van 3 mm. Giet de tomatensaus in een ronde ovenschaal van 24 cm diameter. Schik de groenten dakpansgewijs in de schaal en bestrooi met de resterende gedroogde tijm. Verdeel er de mozzarellaballetjes over en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Druppel wat olijfolie over het geheel en dek af met aluminiumfolie. Zet 30 minuten in de oven. Verwijder vervolgens de folie en zet nog eens 15 minuten in de oven.

3. Pel en snipper de sjalot. Hak de verse kruiden fijn. Meng ongeveer 100 ml olijfolie met de sjalot, twee resterende teentjes geperste look, chilipeper, verse kruiden, citroensap, mosterd en balsamico. Kruid met zout en cayennepeper en zet koel.

4. Wrijf de lamsfilets in met olijfolie en kruid met peper en zout. Bak het vlees 2 tot 3 minuten aan elke kant in een hete grillpan en laat daarna 5 minuten rusten. Snij het vlees in plakjes en serveer met de kruidensaus en de ratatouille met basilicumblaadjes. Lekker met krokant gebakken krieltjes.