De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gegrilde lamskoteletjes met fris tomaten-aardappelslaatje

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Lamskoteleten Lamskotelet12
Teentjes knoflook Teentje knoflook4
Kruiden Kruiden
(tijm, rozemarijn, oregano)
4 el el
Citroenen Citroen
(sap)
1
Garam masala-kruiden Garam masala-kruiden1 el el
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper

Voor het slaatje

Krielaardappelen Krielaardappel500 g g
Kerstomaten Kerstomaat300 g g
Rode uien Rode ui1
Pijnboompitten Pijnboompitten
(geroosterd)
30 g g
Peterselie Peterselie
(fijngehakt)
3 el el
Limoenen Limoen
(sap)
0,5
Honing Honing1 el el

Gegrilde lamskoteletjes met fris tomaten-aardappelslaatje

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

2:35 u.
(107)

Bereiding

  1. Pers de teentjes look en meng er de gedroogde kruiden, citroensap, garam masala en een flinke scheut olijfolie onder. 
    Kruid met peper en zout. Giet dit mengsel over de lamskoteletten en laat 2 uur marineren.
  2. Halveer de krieltjes en kook ze in licht gezouten water gaar. Giet af en laat ze volledig afkoelen. 
  3. Halveer de kerstomaatjes en snipper de rode ui fijn. Meng alle ingrediënten voor het slaatje onder elkaar. Giet er een scheutje olijfolie bij en kruid met peper en zout.
  4. Haal de lamskoteletjes uit de marinade en gril ze goudbruin en gaar in een grillpan of op de barbecue. Serveer met de tomaten-aardappelsalade.