
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Lamskoteleten Lamskotelet | 12 | |
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 4 | |
Kruiden
Kruiden (tijm, rozemarijn, oregano) | 4 el el | |
Citroenen
Citroen (sap) | 1 | |
Garam masala-kruiden Garam masala-kruiden | 1 el el | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper |
Voor het slaatje
Krielaardappelen Krielaardappel | 500 g g | |
Kerstomaten Kerstomaat | 300 g g | |
Rode uien Rode ui | 1 | |
Pijnboompitten
Pijnboompitten (geroosterd) | 30 g g | |
Peterselie
Peterselie (fijngehakt) | 3 el el | |
Limoenen
Limoen (sap) | 0,5 | |
Honing Honing | 1 el el |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGegrilde lamskoteletjes met fris tomaten-aardappelslaatje
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Pers de teentjes look en meng er de gedroogde kruiden, citroensap, garam masala en een flinke scheut olijfolie onder.
Kruid met peper en zout. Giet dit mengsel over de lamskoteletten en laat 2 uur marineren. - Halveer de krieltjes en kook ze in licht gezouten water gaar. Giet af en laat ze volledig afkoelen.
- Halveer de kerstomaatjes en snipper de rode ui fijn. Meng alle ingrediënten voor het slaatje onder elkaar. Giet er een scheutje olijfolie bij en kruid met peper en zout.
- Haal de lamskoteletjes uit de marinade en gril ze goudbruin en gaar in een grillpan of op de barbecue. Serveer met de tomaten-aardappelsalade.