De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gegrilde oesters met wodka

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Oesters Oester12 stukken stuk
Peterselie Peterselie
(fijngehakte)
2 el el
Rode paprika's Rode paprika
(in blokjes)
0,5 stukken stuk
Paprikapoeder Paprikapoeder
Limoenen Limoen
(in partjes)
1
Vodka Vodka50 ml ml
Minikomkommers Minikomkommer
(in blokjes)
1 stukken stuk
Boter Boter30 g g

Gegrilde oesters met wodka

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(24)

Bereiding

  1. Bak de paprikablokjes in de boter zacht. Blus met de wodka. Roer er de peterselie onder en kruid met peper en zout.
  2. Verwarm de grill van de oven. Maak de oesters open met behulp van een oestermes. Schenk het vocht uit de oesters, maak de oesters bij de sluitspier los en leg ze terug in de schelp. Verwijder eventueel kleine stukjes schelp. Leg de oesters op een met aluminiumfolie beklede bakplaat en duw er de folie rond zodat ze goed rechtop blijven staan.
  3. Verdeel het paprika-wodka-botermengsel over de oesters. Schuif de bakplaat 15 cm onder de grill in de oven en gril de oesters 3 minuten tot de boter goed heet is.
  4. Kruid de oesters verder af met het paprikapoeder. Schep er de komkommerblokjes op en serveer met de limoenpartjes.