Gegrilde oesters met wodka

Gegrilde oesters met wodka
MoeilijkheidMakkelijk
Koken40 min

Voorbereiding

  1. Bak de paprikablokjes in de boter zacht. Blus met de wodka. Roer er de peterselie onder en kruid met peper en zout.

  2. Verwarm de grill van de oven. Maak de oesters open met behulp van een oestermes. Schenk het vocht uit de oesters, maak de oesters bij de sluitspier los en leg ze terug in de schelp. Verwijder eventueel kleine stukjes schelp. Leg de oesters op een met aluminiumfolie beklede bakplaat en duw er de folie rond zodat ze goed rechtop blijven staan.

  3. Verdeel het paprika-wodka-botermengsel over de oesters. Schuif de bakplaat 15 cm onder de grill in de oven en gril de oesters 3 minuten tot de boter goed heet is.

  4. Kruid de oesters verder af met het paprikapoeder. Schep er de komkommerblokjes op en serveer met de limoenpartjes.