
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Voor de gehaktballetjes
Gemengd gehakt Gemengd gehakt | 250 g g | ||
Rozijnen Rozijnen | 100 g g | ||
Tomatenpuree Tomatenpuree | |||
Currypoeder Currypoeder | |||
Knoflook Knoflook | |||
Olijfolie Olijfolie |
Voor de paprikatapenade
Rode paprika's Rode paprika | 3 | ||
Amandelnoten Amandelnoot | 50 g g | ||
Tomaten Tomaat | 1 |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listGehaktballetjes met rozijnen met een tapenade van paprika
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
Voor de gehaktballetjes:
- Meng het gemengd gehakt samen met de rozijnen. Breng op smaak met tomatenpuree, look, currypoeder, peper en zout.
- Bak de balletjes in een pan tot ze mooi gekleurd zijn.
- Steek ze gedurende 3 minuten in de oven op 180 °C.
Voor de paprikatapenade:
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Rooster de paprika's (30 tot 40 minuten), de tomaten (14 tot 18 minuten) en de amandelen (8 minuten) in de oven.
- Verwijder na het roosteren alle velletjes en zaadlijsten. Hak de geroosterde ingrediënten zeer fijn en meng ze met de olie.
- Breng de tapenade op smaak met wat peper en zout.