Gehaktballetjes met rozijnen met een tapenade van paprika

Gehaktballetjes met rozijnen met een tapenade van paprika
MoeilijkheidMakkelijk
Koken1:15 u

Voorbereiding

    Voor de gehaktballetjes:

  1. Meng het gemengd gehakt samen met de rozijnen. Breng op smaak met tomatenpuree, look, currypoeder, peper en zout.

  2. Bak de balletjes in een pan tot ze mooi gekleurd zijn.

  3. Steek ze gedurende 3 minuten in de oven op 180 °C.

  4. Voor de paprikatapenade:

  5. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rooster de paprika's (30 tot 40 minuten), de tomaten (14 tot 18 minuten) en de amandelen (8 minuten) in de oven.

  6. Verwijder na het roosteren alle velletjes en zaadlijsten. Hak de geroosterde ingrediënten zeer fijn en meng ze met de olie.

  7. Breng de tapenade op smaak met wat peper en zout.