De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gehaktballetjes met rozijnen met een tapenade van paprika

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Voor de gehaktballetjes

Gemengd gehakt Gemengd gehakt250 g g
Rozijnen Rozijnen100 g g
Tomatenpuree Tomatenpuree
Currypoeder Currypoeder
Knoflook Knoflook
Olijfolie Olijfolie

Voor de paprikatapenade

Rode paprika's Rode paprika3
Amandelnoten Amandelnoot50 g g
Tomaten Tomaat1

Gehaktballetjes met rozijnen met een tapenade van paprika

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

1:15 u.
(2)

Bereiding

Voor de gehaktballetjes:

  1. Meng het gemengd gehakt samen met de rozijnen. Breng op smaak met tomatenpuree, look, currypoeder, peper en zout.
  2. Bak de balletjes in een pan tot ze mooi gekleurd zijn.
  3. Steek ze gedurende 3 minuten in de oven op 180 °C.

Voor de paprikatapenade:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rooster de paprika's (30 tot 40 minuten), de tomaten (14 tot 18 minuten) en de amandelen (8 minuten) in de oven.
  2. Verwijder na het roosteren alle velletjes en zaadlijsten. Hak de geroosterde ingrediënten zeer fijn en meng ze met de olie.
  3. Breng de tapenade op smaak met wat peper en zout.