
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Sjalotten
Sjalot (gesnipperd) | 2 | |
Basilicum Basilicum | bosjes bosje | |
Gehakt
Gehakt (varkens- of runder) | 600 g g | |
Eieren Ei | 1 | |
Tarwebloem Tarwebloem | 2 el el | |
Tomatenblokjes Tomatenblokjes | 800 g g | |
Tomatenpuree Tomatenpuree | 1 el el | |
Paprikapoeder Paprikapoeder | 1 tl tl | |
Aardappelen Aardappel | 800 g g | |
Boter
Boter (gezouten) | ||
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGehaktballetjes op Italiaanse wijze in tomatensaus met puree
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water. Hak de helft van het basilicum fijn en meng samen met het ei en de bloem onder het gehakt. Kruid met peper en zout.
2. Rol met vochtige handen balletjes van het gehakt en bak ze in olijfolie goudbruin en gaar. Bak ondertussen de sjalotten in olie glazig. Roer er de tomatenpuree onder en roerbak 2 minuten. Voeg de tomatenblokjes toe en kruid met paprikapoeder, peper en zout. Laat op een zacht vuur 15 minuten sudderen. Leg er de gehaktballetjes in en laat nog even doorwarmen.
3. Giet de aardappelen af en pureer ze met een klont gezouten boter. Proef en kruid bij met peper en zout. Serveer de balletjes in tomatensaus met de puree en werk af met het resterende basilicum.