
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Voor de balletjes met kippengehakt
Sjalotten Sjalot | 0,5 | ||
Kippengehakt Kippengehakt | 250 g g | ||
Paneermeel Paneermeel | 1 el el | ||
Geraspte kaas naar keuze Geraspte kaas naar keuze | 50 g g | ||
Paprikapoeder Paprikapoeder | |||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Voor de balletjes met gemengd gehakt
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 1 | ||
Peterselie Peterselie | |||
Rode paprika's
Rode paprika (gegrilde) | 0,5 | ||
Gemengd gehakt Gemengd gehakt | 250 g g | ||
Paneermeel Paneermeel | 1 el el | ||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Voor de balletjes met varkens- en kalfsgehakt
Champignons Champignons | 50 g g | ||
Boter Boter | 15 g g | ||
Tijm Tijm | 2 - 3 takjes takje | ||
Paneermeel Paneermeel | 3 el el | ||
Gehakt
Gehakt (of varken/rund) | 250 g g | ||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Voor de balletjes met boerengehakt
Sjalotten Sjalot | 0,5 | ||
Appels Appel | 1 | ||
Boter Boter | 25 g g | ||
Koriander Koriander | |||
Varkensgehakt
Varkensgehakt (boerengehakt) | 250 g g | ||
Currypoeder Currypoeder | 1 tl tl | ||
Paneermeel Paneermeel | 2 el el | ||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listGehaktballetjes voor in de soep
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
Voor de balletjes met kippengehakt:
- Snipper de sjalot en meng met het kippengehakt, het paneermeel, de geraspte kaas en een mespunt paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout.
- Meng grondig onder elkaar en rol er kleine balletjes van. Blancheer de balletjes in kokend gezouten water tot ze komen bovendrijven.
Voor de balletjes met gemengd gehakt:
- Hak de knoflook en een handvol peterselie fijn. Snij de gegrilde paprika in kleine blokjes. Meng met het gemengd gehakt en het paneermeel. Breng op smaak met peper en zout.
- Meng grondig onder elkaar en rol er kleine balletjes van. Blancheer de balletjes in kokend gezouten water tot ze komen bovendrijven.
Voor de balletjes met varkens- en kalfsgehakt:
- Hak de champignons fijn en bak in de boter. Laat al het vocht verdampen. Hak de tijm fijn en voeg samen met de champignons en het paneermeel toe aan het gehakt. Breng op smaak met peper en zout.
- Meng grondig onder elkaar en rol er kleine balletjes van. Blancheer de balletjes in kokend gezouten water tot ze komen bovendrijven.
Voor de balletjes met boerengehakt:
- Hak de sjalot en appel fijn. Stoof in de boter. Hak een handvol koriander fijn. Voeg toe aan het gehakt met het currypoeder en het paneermeel. Breng op smaak met peper en zout.
- Meng grondig onder elkaar en rol er kleine balletjes van. Blancheer de balletjes in kokend gezouten water tot ze komen bovendrijven.