De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gehaktballetjes voor in de soep

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Voor de balletjes met kippengehakt

Sjalotten Sjalot0,5
Kippengehakt Kippengehakt250 g g
Paneermeel Paneermeel1 el el
Geraspte kaas naar keuze Geraspte kaas naar keuze50 g g
Paprikapoeder Paprikapoeder
Peper Peper
Zout Zout

Voor de balletjes met gemengd gehakt

Teentjes knoflook Teentje knoflook1
Peterselie Peterselie
Rode paprika's Rode paprika
(gegrilde)
0,5
Gemengd gehakt Gemengd gehakt250 g g
Paneermeel Paneermeel1 el el
Peper Peper
Zout Zout

Voor de balletjes met varkens- en kalfsgehakt

Champignons Champignons50 g g
Boter Boter15 g g
Tijm Tijm2 - 3 takjes takje
Paneermeel Paneermeel3 el el
Gehakt Gehakt
(of varken/rund)
250 g g
Peper Peper
Zout Zout

Voor de balletjes met boerengehakt

Sjalotten Sjalot0,5
Appels Appel1
Boter Boter25 g g
Koriander Koriander
Varkensgehakt Varkensgehakt
(boerengehakt)
250 g g
Currypoeder Currypoeder1 tl tl
Paneermeel Paneermeel2 el el
Peper Peper
Zout Zout

Gehaktballetjes voor in de soep

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

25 min.
(2)

Bereiding

Voor de balletjes met kippengehakt:

  1. Snipper de sjalot en meng met het kippengehakt, het paneermeel, de geraspte kaas en een mespunt paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Meng grondig onder elkaar en rol er kleine balletjes van. Blancheer de balletjes in kokend gezouten water tot ze komen bovendrijven.

Voor de balletjes met gemengd gehakt:

  1. Hak de knoflook en een handvol peterselie fijn. Snij de gegrilde paprika in kleine blokjes. Meng met het gemengd gehakt en het paneermeel. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Meng grondig onder elkaar en rol er kleine balletjes van. Blancheer de balletjes in kokend gezouten water tot ze komen bovendrijven.

Voor de balletjes met varkens- en kalfsgehakt:

  1. Hak de champignons fijn en bak in de boter. Laat al het vocht verdampen. Hak de tijm fijn en voeg samen met de champignons en het paneermeel toe aan het gehakt. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Meng grondig onder elkaar en rol er kleine balletjes van. Blancheer de balletjes in kokend gezouten water tot ze komen bovendrijven.

Voor de balletjes met boerengehakt:

  1. Hak de sjalot en appel fijn. Stoof in de boter. Hak een handvol koriander fijn. Voeg toe aan het gehakt met het currypoeder en het paneermeel. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Meng grondig onder elkaar en rol er kleine balletjes van. Blancheer de balletjes in kokend gezouten water tot ze komen bovendrijven.