De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gehaktbrood met eieren

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Uien Ui0,5
Teentjes knoflook Teentje knoflook2
Champignons Champignons100 g g
Olijfolie Olijfolie2 el el
Peterselie Peterselie
Basilicum Basilicum
Gemengd gehakt Gemengd gehakt800 g g
Kippengehakt Kippengehakt200 g g
Paneermeel Paneermeel4 el el
Ketchup Ketchup2 el el
Boter Boter20 g g
Eieren Ei
(zachtgekookt)
4
Peper Peper
Zout Zout

Gehaktbrood met eieren

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

60 min.
(19)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snipper de ui en knoflook. Snij de champignons in plakjes. Bak de ui, knoflook en champignons in de olijfolie.
  3. Hak een handvol kruiden fijn en voeg samen met de groenten toe aan het gemengd gehakt, het kippengehakt, het paneermeel en de ketchup. Breng op smaak met peper en zout. Meng grondig onder elkaar.
  4. Neem een bakvorm en vet deze in met de boter. Verdeel de helft van het gehakt in de vorm en schik er de zachtgekookte eieren in. Bedek met de rest van het gehakt en druk goed aan.
  5. Bak het gehaktbrood ongeveer 40 minuten in de oven. Snij na het bakken in plakjes en serveer met gebakken aardappelen en tomatensaus.

ONZE WIJNTIP: La Croix des Célestins Brouilly AOP, 2013