De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gehaktbroodje met oude kaas en spinazie_main_PLAY

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Gehakt Gehakt800 g g
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
2
Bladspinazie Bladspinazie
(gehakt)
150 g g
Lente-uitjes Lente-ui
(in ringen)
4
Aardappelen Aardappel
(bloemige, geschild)
800 g g
Paneermeel Paneermeel50 g g
Eieren Ei1
Tomatenpuree Tomatenpuree70 g g
Oude kaas Oude kaas
(geraspt)
50 g g
Melk Melk
Nootmuskaat Nootmuskaat0,5 tl tl
Mosterd Mosterd
Boter Boter
Peper Peper
Zout Zout

Gehaktbroodje met oude kaas en spinazie

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

60 min.
(14)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de spinazie, de look, de lente-ui, het ei, de tomatenpuree, de kaas en het paneermeel onder het gehakt. Kruid met peper en zout.
  2. Doe het gehakt in een beboterde cakevorm. Druk goed aan zodat er geen lucht in zit. Zet 45 minuten in de oven.
  3. Kook de aardappelen gaar. Giet ze af en stamp, met een scheutje melk en een klont boter tot puree. Kruid met het nootmuskaat, peper en zout.
  4. Haal het gehaktbroodje uit de vorm en snijd in plakjes. Verdeel de puree over de borden en leg er telkens 2 plakjes van het gehakt bij. Serveer met wat mosterd.