De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gekonfijte kwartel met winterratatouille

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Kwartels Kwartel4 stukken stuk
Knoflook Knoflook
(teentjes)
2
Rode uien Rode ui1
Aardappelen Aardappel2 stukken stuk
Pastinaken Pastinaak1 stukken stuk
Wortelen Wortel1 stukken stuk
Rapen Raap2
Champignons Champignons
(parijse)
150 g g
Tijm Tijm
Basilicumblaadjes Basilicumblaadje
Gedroogde oregano Gedroogde oregano2 el el

Gekonfijte kwartel met winterratatouille

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

3:10 u.
(15)

Bereiding

  1. Snij de kwartels in stukken. Leg alle stukken in een grote schaal. Bestrooi ze met de tijm, de oregano en de suiker. Pers er de look over uit en kruid met zout. Meng alles goed onder elkaar, dek af en zet minstens 1 uur koel.
  2. Snij ondertussen alle groenten en aardappelen in even grote stukjes/blokjes.
  3. Doe de stukken kwartel in een diepe pan. Giet er zoveel olijfolie bij dat ze helemaal onder staan. Laat de olie op een matig vuur tot 80°C komen. Hou dezelfde temperatuur gedurende 1,5 uur aan.
  4. Roerbak de rode ui met de aardappelblokjes 5 minuten in boter. Voeg de groenten toe en roerbak nog 5 minuten verder. Kruid met peper en zout.
  5. Haal de stukken kwartel uit de olie en bak ze in hete boter op een hoog vuur rondom krokant. Schep ze uit de pan en hou warm. Blus de pan met een scheutje water en schraap eventuele aanbaksels los. Giet er de room bij en laat indikken. Kruid met peper en zout.
  6. Verdeel de ratatouille over de borden. Leg er de kwartelstukjes op en giet er wat van de saus over. Werk af met verse kruiden.