Gekonfijte kwartel met winterratatouille

Gekonfijte kwartel met winterratatouille
MoeilijkheidGemiddeld
Koken3:10 u

Voorbereiding

  1. Snij de kwartels in stukken. Leg alle stukken in een grote schaal. Bestrooi ze met de tijm, de oregano en de suiker. Pers er de look over uit en kruid met zout. Meng alles goed onder elkaar, dek af en zet minstens 1 uur koel.

  2. Snij ondertussen alle groenten en aardappelen in even grote stukjes/blokjes.

  3. Doe de stukken kwartel in een diepe pan. Giet er zoveel olijfolie bij dat ze helemaal onder staan. Laat de olie op een matig vuur tot 80°C komen. Hou dezelfde temperatuur gedurende 1,5 uur aan.

  4. Roerbak de rode ui met de aardappelblokjes 5 minuten in boter. Voeg de groenten toe en roerbak nog 5 minuten verder. Kruid met peper en zout.

  5. Haal de stukken kwartel uit de olie en bak ze in hete boter op een hoog vuur rondom krokant. Schep ze uit de pan en hou warm. Blus de pan met een scheutje water en schraap eventuele aanbaksels los. Giet er de room bij en laat indikken. Kruid met peper en zout.

  6. Verdeel de ratatouille over de borden. Leg er de kwartelstukjes op en giet er wat van de saus over. Werk af met verse kruiden.