Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Bloemkolen Bloemkool | 1 | |
Rode uien
Rode ui (in partjes) | 1 | |
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 2 | |
Citroensap Citroensap | 1 el el | |
Peterselie
Peterselie (fijngehakte) | 2 el el | |
Honing Honing | 1 tl tl | |
Zongedroogde tomaten Zongedroogde tomaat | 80 g g | |
Gedroogde oregano Gedroogde oregano | 1 tl tl | |
Paprikapoeder Paprikapoeder | 1 tl tl | |
Pistachenoten
Pistachenoot (fijngehakt) | 30 g g | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGelakte bloemkool uit de oven
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Maak de bloemkool schoon en kook ze 15 minuten in een grote pan, in licht gezouten water. Laat daarna afkoelen en dep goed droog.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de zongedroogde tomaatjes met de gepelde look, honing, oregano, paprikapoeder, citroensap en een scheutje olijfolie in een blender. Kruid met peper en zout en mix glad.
- Leg de bloemkool in een ovenschaal en verdeel er de ui rond. Bestrijk de bloemkool met het rode mengsel, druppel wat olijfolie over de uien en zet 30 minuten in de oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de bovenkant te bruin wordt.
- Werk de bloemkool voor het serveren af met de pistachenoten en de peterselie.