De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gelakte bloemkool uit de oven

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Bloemkolen Bloemkool1
Rode uien Rode ui
(in partjes)
1
Teentjes knoflook Teentje knoflook2
Citroensap Citroensap1 el el
Peterselie Peterselie
(fijngehakte)
2 el el
Honing Honing1 tl tl
Zongedroogde tomaten Zongedroogde tomaat80 g g
Gedroogde oregano Gedroogde oregano1 tl tl
Paprikapoeder Paprikapoeder1 tl tl
Pistachenoten Pistachenoot
(fijngehakt)
30 g g
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Gelakte bloemkool uit de oven

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

1:10 u.
(114)

Bereiding

  1. Maak de bloemkool schoon en kook ze 15 minuten in een grote pan, in licht gezouten water. Laat daarna afkoelen en dep goed droog.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de zongedroogde tomaatjes met de gepelde look, honing, oregano, paprikapoeder, citroensap en een scheutje olijfolie in een blender. Kruid met peper en zout en mix glad.
  3. Leg de bloemkool in een ovenschaal en verdeel er de ui rond. Bestrijk de bloemkool met het rode mengsel, druppel wat olijfolie over de uien en zet 30 minuten in de oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de bovenkant te bruin wordt.
  4. Werk de bloemkool voor het serveren af met de pistachenoten en de peterselie.