De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gelakte eend met gebakken witloof

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Eendenborstfilets Eendenborstfilet2
Pommes noisettes Pommes noisettes40
Stronkjes witloof Stronkje witloof6
Gerookt spek Gerookt spek
(ontbijtspek)
12 sneetjes sneetje
Peterselie Peterselie
(gehakt)
Boter Boter50 g g

Voor de laksaus

Vloeibare honing Vloeibare honing1 dl dl
Azijn Azijn5 cl cl
Sinaasappelsap Sinaasappelsap2 dl dl
Peper Peper

Gelakte eend met gebakken witloof

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(6)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C en de frietketel op 180 °C.
  2. Breng alle ingrediënten voor de lak aan de kook.
  3. Snijd het vel van de eendenborstfilets kruislings in. Bak de filets telkens gedurende 3 minuten eerst op de velkant en dan op de vleeskant. Haal het vlees uit de pan en zet de gebruikte pan met het bakvet opzij om later de witloof in te bakken.
  4. Schik de eendenborstfilets in een ovenschaal en overgiet met de lak. Plaats 15 min in de oven en overgiet om de 2 minuten met de lak. Haal uit de oven en dek gedurende 5 minuten af met aluminiumfolie.
  5. Snijd de witloofstronken doormidden en rol rond elke helft een sneetje ontbijtspek. Bak kort aan in het eendenvet en gaar verder in de oven.
  6. Frituur de pommes noisettes.
  7. Serveer 3 witloofstronkjes per persoon met enkele pommes noisettes en wat gehakte peterselie. Presenteer hierbij sneetjes eendenborstfilet en besprenkel met de overgebleven lak.