
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Eendenborstfilets Eendenborstfilet | 2 | |
Pommes noisettes Pommes noisettes | 40 | |
Stronkjes witloof Stronkje witloof | 6 | |
Gerookt spek
Gerookt spek (ontbijtspek) | 12 sneetjes sneetje | |
Peterselie
Peterselie (gehakt) | ||
Boter Boter | 50 g g |
Voor de laksaus
Vloeibare honing Vloeibare honing | 1 dl dl | |
Azijn Azijn | 5 cl cl | |
Sinaasappelsap Sinaasappelsap | 2 dl dl | |
Peper Peper |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGelakte eend met gebakken witloof
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160 °C en de frietketel op 180 °C.
- Breng alle ingrediënten voor de lak aan de kook.
- Snijd het vel van de eendenborstfilets kruislings in. Bak de filets telkens gedurende 3 minuten eerst op de velkant en dan op de vleeskant. Haal het vlees uit de pan en zet de gebruikte pan met het bakvet opzij om later de witloof in te bakken.
- Schik de eendenborstfilets in een ovenschaal en overgiet met de lak. Plaats 15 min in de oven en overgiet om de 2 minuten met de lak. Haal uit de oven en dek gedurende 5 minuten af met aluminiumfolie.
- Snijd de witloofstronken doormidden en rol rond elke helft een sneetje ontbijtspek. Bak kort aan in het eendenvet en gaar verder in de oven.
- Frituur de pommes noisettes.
- Serveer 3 witloofstronkjes per persoon met enkele pommes noisettes en wat gehakte peterselie. Presenteer hierbij sneetjes eendenborstfilet en besprenkel met de overgebleven lak.