
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Eendenborstfilets Eendenborstfilet | 2 | |
Groene asperges
Groene asperge (gegrilde) | 370 g g | |
Winterpuree
Winterpuree (van knolselder) | 500 g g | |
Chilisaus Chilisaus | 200 ml ml | |
Peper Peper | ||
Zout Zout | ||
Boter Boter |
Voor het notenkorstje
Noten
Noten (bv. hazelnoten, pistachenoten, okkernoten, pijnboompitten) | ||
Vloeibare honing Vloeibare honing |
Benodigdheden
Aluminiumfolie Aluminiumfolie |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGelakte eendenborstfilet met notenkorstje en groene asperges
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Ontvlies de filets en snijd er het overtollige vet af. Maak lichte ruitvormige insnijdingen in de kant met het vet.
- Stoof de gegrilde groene asperges aan in wat boter.
- Verwarm een braadpan met wat vet en kruid je vlees. Schroei eerst de vleeskant toe en draai de filets daarna op de kant met het vet. Laat de filets 5 minuten in een goed warme oven garen en wikkel ze daarna in aluminiumfolie. Laat even rusten op een roostertje.
- Hak de verschillende noten grof en meng met een beetje honing. Strijk de mengeling op de filets. Plaats de filets even onder een hete grill en laat er een licht korstje op komen zodat de honing een glanzend laagje lak vormt.
- Snijd de filets schuin in, in dunne plakjes.
- Leg de asperges op een warm bord, schik er de schijfjes eend rond, nappeer er de chilisaus ernaast. Warm de puree op en schep ze op het bord.
TIP: bak het overtollige vet zeer knapperig en laat afdruipen op een blaadje keukenrol. Dit kun je nog gebruiken als garnituur voor een slaatje.
ONZE WIJNTIP: een fruitige rode wijn, zoals de Beaujolais-Villages, 2014.