De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gelakte eendenborstfilet met notenkorstje en groene asperges

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Eendenborstfilets Eendenborstfilet2
Groene asperges Groene asperge
(gegrilde)
370 g g
Winterpuree Winterpuree
(van knolselder)
500 g g
Chilisaus Chilisaus200 ml ml
Peper Peper
Zout Zout
Boter Boter

Voor het notenkorstje

Noten Noten
(bv. hazelnoten, pistachenoten, okkernoten, pijnboompitten)
Vloeibare honing Vloeibare honing

Benodigdheden

Aluminiumfolie Aluminiumfolie

Gelakte eendenborstfilet met notenkorstje en groene asperges

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(2)

Bereiding

  1. Ontvlies de filets en snijd er het overtollige vet af. Maak lichte ruitvormige insnijdingen in de kant met het vet.
  2. Stoof de gegrilde groene asperges aan in wat boter.
  3. Verwarm een braadpan met wat vet en kruid je vlees. Schroei eerst de vleeskant toe en draai de filets daarna op de kant met het vet. Laat de filets 5 minuten in een goed warme oven garen en wikkel ze daarna in aluminiumfolie. Laat even rusten op een roostertje.
  4. Hak de verschillende noten grof en meng met een beetje honing. Strijk de mengeling op de filets. Plaats de filets even onder een hete grill en laat er een licht korstje op komen zodat de honing een glanzend laagje lak vormt.
  5. Snijd de filets schuin in, in dunne plakjes.
  6. Leg de asperges op een warm bord, schik er de schijfjes eend rond, nappeer er de chilisaus ernaast. Warm de puree op en schep ze op het bord.

TIP: bak het overtollige vet zeer knapperig en laat afdruipen op een blaadje keukenrol. Dit kun je nog gebruiken als garnituur voor een slaatje.

ONZE WIJNTIP: een fruitige rode wijn, zoals de Beaujolais-Villages, 2014.