
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Parkkonijnen Parkkonijn | 1 | ||
Krielaardappelen
Krielaardappel (minikrieltjes) | 400 g g | ||
Jonge wortels Jonge wortel | 12 | ||
Vermout
Vermout (witte) | 4 dl dl | ||
Tijm Tijm | takjes takje | ||
Platte peterselie Platte peterselie | |||
Boter Boter | 50 g g | ||
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 4 | ||
Rode uien Rode ui | 1 | ||
Groentebouillon Groentebouillon | 4 dl dl | ||
Bearnaisesaus Bearnaisesaus | 4 dl dl | ||
Peper Peper | |||
Zeezout Zeezout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listGemarineerd konijn op de BBQ
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Hak de look en de ui fijn, rits de tijm van de takjes en schik dit alles met de stukken konijn in een schaal. Bevochtig met de vermout. Bedek met folie en laat 12u marineren in de koelkast.
- Steek de barbecue aan en verwarm hem tot de houtskool witheet is.
- Kruid de stukken konijn en grill ze in het midden van de barbecue. Wikkel ze vervolgens in aluminiumfolie en plaats ze aan de zijkant van de barbecue. Laat het konijn daar verder garen.
- Kook de jonge wortels in de groentebouillon. Laat schrikken in ijswater. Snijd ze in de lengte middendoor en bak aan in gesmolten boter. Kruid met peper en zout.
- Frituur of bak de minikrieltjes krokant.
- Meng de béarnaise met enkele eetlepels marinadevocht en werk af met wat gehakte peterselie.
- Presenteer het konijn met de wortelen en schik daarbij de béarnaise en de minikrieltjes.