
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Entrecôte
Entrecôte (black angus) | 4 | ||
Courgettes Courgette | 1 | ||
Venkels Venkel | 2 | ||
Limoenen
Limoen (sap) | 0,5 | ||
Gemengde sla Gemengde sla | 70 g g | ||
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 1 | ||
Minimozzarella's Minimozzarella | 100 g g | ||
Kappertjes Kappertjes | 2 el el | ||
Pijnboompitten Pijnboompitten | 2 el el | ||
Olijfolie Olijfolie | |||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Voor de marinade:
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 2 | ||
Citroenen
Citroen (sap) | 1 | ||
Honing Honing | 1 el el | ||
Sojasaus Sojasaus | 3 el el |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listGemarineerde black angus op de bbq
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Meng alle ingrediënten voor de marinade met een flinke scheut olijfolie. Leg er het vlees in en bedek het rondom met de marinade. Dek af met plasticfolie en laat minstens 2 uur marineren.
- Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan. Haal het vlees uit de marinade en grill goudbruin en gaar op de barbecue. Snij de courgette in schuine plakken van 1/2 cm dik. Snij de venkel in plakken van 1/2 cm. Meng de look met het limoensap en een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout. Bestrijk er de groenten mee en grill ze goudbruin en beetgaar op de barbecue.
- Verdeel de sla over een mooie schaal. Leg er de gegrilde groenten op en bestrooi met de kappertjes en pijnboompitten. Leg er de mozzarellabolletjes tussen en druppel er nog olijfolie over. Kruid met peper en zout en serveer de salade bij de gegrilde black angus. Werk naar smaak af met peterselie.