De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gemarineerde black angus op de bbq

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Entrecôte Entrecôte
(black angus)
4
Courgettes Courgette1
Venkels Venkel2
Limoenen Limoen
(sap)
0,5
Gemengde sla Gemengde sla70 g g
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
1
Minimozzarella's Minimozzarella100 g g
Kappertjes Kappertjes2 el el
Pijnboompitten Pijnboompitten2 el el
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Voor de marinade:

Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
2
Citroenen Citroen
(sap)
1
Honing Honing1 el el
Sojasaus Sojasaus3 el el

Gemarineerde black angus op de bbq

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

2:40 u.
(50)

Bereiding

 

  1. Meng alle ingrediënten voor de marinade met een flinke scheut olijfolie. Leg er het vlees in en bedek het rondom met de marinade. Dek af met plasticfolie en laat minstens 2 uur marineren. 
  2. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan. Haal het vlees uit de marinade en grill goudbruin en gaar op de barbecue. Snij de courgette in schuine plakken van 1/2 cm dik. Snij de venkel in plakken van 1/2 cm. Meng de look met het limoensap en een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout. Bestrijk er de groenten mee en grill ze goudbruin en beetgaar op de barbecue. 
  3. Verdeel de sla over een mooie schaal. Leg er de gegrilde groenten op en bestrooi met de kappertjes en pijnboompitten. Leg er de mozzarellabolletjes tussen en druppel er nog olijfolie over. Kruid met peper en zout en serveer de salade bij de gegrilde black angus. Werk naar smaak af met peterselie.