De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gemarineerde côte à l’os op de bbq

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Sjalotten Sjalot1
Teentjes knoflook Teentje knoflook2
Gedroogde tijm Gedroogde tijm1 tl tl
Rozemarijn Rozemarijn
(gedroogd)
1 tl tl
Gedroogde oregano Gedroogde oregano1 tl tl
Côte à l’os Côte à l’os1 kg kg
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Voor de spitskool

Spitskool Spitskool2
Mosterd Mosterd1 el el
Citroensap Citroensap2 el el
Honing Honing2 el el
Olijfolie Olijfolie4 el el

Gemarineerde côte à l’os op de bbq

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

2:45 u.
(42)

Bereiding

  1. Snipper het sjalotje en pers de look. Meng onder elkaar. Roer er de gedroogde kruiden en een flinke scheut olijfolie onder. Kruid met peper en zout.
  2. Strijk het vlees royaal in met de marinade. Bewaar de rest voor tijdens het bakken. Dek de côte à l'os af met plasticfolie en laat minstens 2 uur marineren in de koelkast.
  3. Leg het vlees op een hete barbecue en schroei het aan beide kanten dicht. Leg het vervolgens op de indirecte kant en laat nog 15 à 20 minuten verder garen. Bestrijk het vlees regelmatig met de marinade.
  4. Roer de mosterd los met het citroensap, de honing en een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout. Snij elke spitskool in vier parten. Bestrijk de groente met het mosterdsausje en grill gaar op de barbecue. Keer regelmatig om. Serveer de gegrilde spitskool met de côte à l'os.