Gemarineerde côte à l’os op de bbq

Gemarineerde côte à l’os op de bbq
MoeilijkheidGemiddeld
Voorbereiding2:00 u
Koken45 min

Voorbereiding

  1. Snipper het sjalotje en pers de look. Meng onder elkaar. Roer er de gedroogde kruiden en een flinke scheut olijfolie onder. Kruid met peper en zout.

  2. Strijk het vlees royaal in met de marinade. Bewaar de rest voor tijdens het bakken. Dek de côte à l'os af met plasticfolie en laat minstens 2 uur marineren in de koelkast.

  3. Leg het vlees op een hete barbecue en schroei het aan beide kanten dicht. Leg het vervolgens op de indirecte kant en laat nog 15 à 20 minuten verder garen. Bestrijk het vlees regelmatig met de marinade.

  4. Roer de mosterd los met het citroensap, de honing en een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout. Snij elke spitskool in vier parten. Bestrijk de groente met het mosterdsausje en grill gaar op de barbecue. Keer regelmatig om. Serveer de gegrilde spitskool met de côte à l'os.