
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Sjalotten Sjalot | 1 | ||
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 2 | ||
Gedroogde tijm Gedroogde tijm | 1 tl tl | ||
Rozemarijn
Rozemarijn (gedroogd) | 1 tl tl | ||
Gedroogde oregano Gedroogde oregano | 1 tl tl | ||
Côte à l’os Côte à l’os | 1 kg kg | ||
Olijfolie Olijfolie | |||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Voor de spitskool
Spitskool Spitskool | 2 | ||
Mosterd Mosterd | 1 el el | ||
Citroensap Citroensap | 2 el el | ||
Honing Honing | 2 el el | ||
Olijfolie Olijfolie | 4 el el |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listGemarineerde côte à l’os op de bbq
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Snipper het sjalotje en pers de look. Meng onder elkaar. Roer er de gedroogde kruiden en een flinke scheut olijfolie onder. Kruid met peper en zout.
- Strijk het vlees royaal in met de marinade. Bewaar de rest voor tijdens het bakken. Dek de côte à l'os af met plasticfolie en laat minstens 2 uur marineren in de koelkast.
- Leg het vlees op een hete barbecue en schroei het aan beide kanten dicht. Leg het vervolgens op de indirecte kant en laat nog 15 à 20 minuten verder garen. Bestrijk het vlees regelmatig met de marinade.
- Roer de mosterd los met het citroensap, de honing en een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout. Snij elke spitskool in vier parten. Bestrijk de groente met het mosterdsausje en grill gaar op de barbecue. Keer regelmatig om. Serveer de gegrilde spitskool met de côte à l'os.