De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gemarineerde peertjes met karamel en vanille- ijs

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Witte wijn Witte wijn500 ml ml
Suiker Suiker122 el el
Peren Peer4 stukken stuk
Roomijs Roomijs
(vanille)
1 dozen doos
Water Water
Pure chocolade Pure chocolade40 g g

Gemarineerde peertjes met karamel en vanille- ijs

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

20 min.
(63)

Bereiding

  1. Schil de peren in hun geheel.Giet de witte wijn in een pannetje en voeg twee eetlepels suiker toe. Breng aan de kook en voeg de peren toe. Zet het vuur op een lichtere stand en laat gedurende vijftien minuten pruttelen. Haal de peren uit de wijn en zet even opzij.
  2. Maak de karamel. Giet de overige suiker in een pannetje en voeg een scheutje water toe. Laat het water verdampen en wacht tot de suiker goudbruin kleurt. Haal van het vuur en voeg een tweede scheutje water toe. (Wees hierbij voorzichtig want het mengsel is heet.) Laat nog even verder verdampen tot je de juiste dikte verkrijgt. Laat afkoelen.
  3. Rasp de chocolade. Snijd de lauwe peertjes in twee en serveer met een bolletje vanille-ijs, de karamelsaus en de geraspte chocolade.