Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Witte wijn Witte wijn | 500 ml ml | |
Suiker Suiker | 122 el el | |
Peren Peer | 4 stukken stuk | |
Roomijs
Roomijs (vanille) | 1 dozen doos | |
Water Water | ||
Pure chocolade Pure chocolade | 40 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGemarineerde peertjes met karamel en vanille- ijs
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Schil de peren in hun geheel.Giet de witte wijn in een pannetje en voeg twee eetlepels suiker toe. Breng aan de kook en voeg de peren toe. Zet het vuur op een lichtere stand en laat gedurende vijftien minuten pruttelen. Haal de peren uit de wijn en zet even opzij.
- Maak de karamel. Giet de overige suiker in een pannetje en voeg een scheutje water toe. Laat het water verdampen en wacht tot de suiker goudbruin kleurt. Haal van het vuur en voeg een tweede scheutje water toe. (Wees hierbij voorzichtig want het mengsel is heet.) Laat nog even verder verdampen tot je de juiste dikte verkrijgt. Laat afkoelen.
- Rasp de chocolade. Snijd de lauwe peertjes in twee en serveer met een bolletje vanille-ijs, de karamelsaus en de geraspte chocolade.