Gemarineerde zalmfilets met gepofte bbq-aardappelen

Gemarineerde zalmfilets met gepofte bbq-aardappelen
MoeilijkheidMakkelijk
Koken60 min

Voorbereiding

  1. Prik met een vork een paar gaatjes in de aardappelen en leg ze elk op een stuk aluminiumfolie. Besprenkel ze met wat olijfolie en bestrooi met peper en zout. Vouw de folie dicht en leg de aardappelen ongeveer 50 minuten op de barbecue.

  2. Bereid de zalmfilets zoals vermeld op de verpakking. Hussel de broccoliroosjes en de sperzieboontjes met een scheutje olijfolie en kruid met peper en zout. Schep de groenten in een aluminium schaaltje en zet 15 minuten op de barbecue. Meng de bieslook onder de zure room en pers er de look bij. Breng de saus op smaak met peper en zout.

  3. Haal de aardappelen uit de folie, snijd ze in de lengte in en duw een beetje open. Verdeel er de gewassen spinazie en de warme groenten over. Lepel er wat van de zure room op en werk af met de zadenmix en de lente-uitjes.