
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Suiker Suiker | 200 g g | |
Vanillesuiker Vanillesuiker | 24 g g | |
Eieren Ei | 4 | |
Tarwebloem Tarwebloem | 250 g g | |
Bakpoeder Bakpoeder | 12 g g | |
Cacaopoeder Cacaopoeder | 3 el el | |
Melk Melk | 60 ml ml | |
Pure chocolade Pure chocolade | 150 g g | |
Boter Boter | 200 g g | |
Boter Boter |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGemarmerde tulbandcake met chocoladeglazuur
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C. Mix de boter met de suiker en de vanillesuiker glad. Mix er één voor één de eieren door. Zeef er de bloem met het bakpoeder bij en spatel door het deeg.
- Doe 1/3 van het beslag in een andere kom. Los de cacao op in de melk en meng door 1 deel van het beslag.
- Beboter een tulband cakevorm en bestuif met bloem. Stort het ’witte’ beslag erin en giet daarop het cacaobeslag. Ga er met een vork lichtjes door voor een marmereffect.
- Zet 50 minuten in de oven. Laat 5 minuten afkoelen in de vorm. Haal uit de vorm en laat verder afkoelen op een taartrooster.
- Smelt de chocolade au bain-marie. Roer er een klontje boter door zodat de chocolade mooi glanst. Giet over de cake en serveer meteen. Test met een prikker op gaarheid: er mag geen beslag meer aan hangen.