
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Voor de koekjes:
Suiker Suiker | 120 g g | ||
Honing Honing | 30 ml ml | ||
Tarwebloem Tarwebloem | 300 g g | ||
Water Water | 40 ml ml | ||
Gembershot Gembershot | 2 el el | ||
Bakpoeder Bakpoeder | 2 tl tl | ||
Nootmuskaat Nootmuskaat | |||
Zout Zout | |||
Boter
Boter (op kamertemperatuur) | 90 g g |
Voor de limonade:
Gembershot Gembershot | 80 cl cl | ||
Limoensap Limoensap | 80 ml ml | ||
Honing Honing | 2 el el | ||
Tijm Tijm | takjes takje | ||
komkommers
Komkommer (enkele dunne plakjes) | |||
Spuitwater
Spuitwater (met citroensmaak) | 600 ml ml | ||
Ijsblokjes Ijsblokjes |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listGemberkoekjes met een frisse gemberlimonade
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160°C. Klop de suiker met de boter glad en romig. Roer er de honing en het water onder. Meng het bakpoeder, nootmuskaat en zout onder de bloemen voeg in delen toe aan het botermengsel. Voeg de gembershot toe en meng alles goed onder elkaar.
- Leg hoopjes van het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat. Duw de hoopjes een beetje platen zet 15 minuten in de oven.
- Meng de gembershot met het limoensap, de honing en het spuitwater. Verdeel over 4 longdrink glazen, vul aan met ijs en werkaf met een takje tijm en een plakje komkommer. Serveer de limonade bij de koekjes.