De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gemberkoekjes met een frisse gemberlimonade

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Voor de koekjes:

Suiker Suiker120 g g
Honing Honing30 ml ml
Tarwebloem Tarwebloem300 g g
Water Water40 ml ml
Gembershot Gembershot2 el el
Bakpoeder Bakpoeder2 tl tl
Nootmuskaat Nootmuskaat
Zout Zout
Boter Boter
(op kamertemperatuur)
90 g g

Voor de limonade:

Gembershot Gembershot80 cl cl
Limoensap Limoensap80 ml ml
Honing Honing2 el el
Tijm Tijm takjes takje
komkommers Komkommer
(enkele dunne plakjes)
Spuitwater Spuitwater
(met citroensmaak)
600 ml ml
Ijsblokjes Ijsblokjes

Gemberkoekjes met een frisse gemberlimonade

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

35 min.
(9)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Klop de suiker met de boter glad en romig. Roer er de honing en het water onder. Meng het bakpoeder, nootmuskaat en zout onder de bloemen voeg in delen toe aan het botermengsel. Voeg de gembershot toe en meng alles goed onder elkaar.
  2. Leg hoopjes van het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat. Duw de hoopjes een beetje platen zet 15 minuten in de oven.
  3. Meng de gembershot met het limoensap, de honing en het spuitwater. Verdeel over 4 longdrink glazen, vul aan met ijs en werkaf met een takje tijm en een plakje komkommer. Serveer de limonade bij de koekjes.