Gepaneerd kippenlapje met currysausje

Gepaneerd kippenlapje met currysausje
MoeilijkheidMakkelijk
Koken30 min

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C.

  2. Schik de gepaneerde kippenlapjes, besprenkeld met wat olijfolie, in een ovenschaal en bak ze gedurende 10 minuten in de oven.

  3. Voor de saus:Snijd de gewassen prei in fijne ringen en de ananas in kleine blokjes. Stoof de prei aan in gesmolten boter, maar laat het niet kleuren. Voeg er de ananasblokjes bij en stoof nog kort door. Breng op smaak met het currypoeder. Giet er de bouillon bij en laat voor de helft inkoken. Werk af met de room en laat nog even indikken. Werk af met peterselie en kruid af met peper en zout.

  4. Werk de rijst af met wat peper.

  5. Schik de basmatirijst met een lepel saus ernaast. Presenteer er het krokante kippenlapje op.