Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Kippenborsthaasjes
Kippenborsthaasje (gepaneerd) | 4 | |
Rijst
Rijst (basmati & gekookt) | 600 g g | |
Olijfolie Olijfolie | 5 cl cl | |
Zout Zout | ||
Peper Peper |
Voor de saus
Preistengels Preistengel | 2 | |
Ananassen
Ananas (geschild en hart verwijderd) | 1 | |
Kippenbouillon Kippenbouillon | 4 dl dl | |
Kookroom Kookroom | 2 dl dl | |
Currypoeder Currypoeder | 3 g g | |
Peterselie Peterselie | ||
Boter Boter |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGepaneerd kippenlapje met currysausje
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 190 °C.
- Schik de gepaneerde kippenlapjes, besprenkeld met wat olijfolie, in een ovenschaal en bak ze gedurende 10 minuten in de oven.
- Voor de saus:Snijd de gewassen prei in fijne ringen en de ananas in kleine blokjes. Stoof de prei aan in gesmolten boter, maar laat het niet kleuren. Voeg er de ananasblokjes bij en stoof nog kort door. Breng op smaak met het currypoeder. Giet er de bouillon bij en laat voor de helft inkoken. Werk af met de room en laat nog even indikken. Werk af met peterselie en kruid af met peper en zout.
- Werk de rijst af met wat peper.
- Schik de basmatirijst met een lepel saus ernaast. Presenteer er het krokante kippenlapje op.