
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Ardeense oesters Ardeense oester | 4 | |
Rode paprika's
Rode paprika (in kleine blokjes) | 1 | |
Tarwebloem Tarwebloem | 100 g g | |
Paneermeel Paneermeel | 100 g g | |
Eieren
Ei (geklutst) | 1 | |
Krielaardappelen
Krielaardappel (voorgekookt) | 500 g g | |
Platte peterselie
Platte peterselie (gehakt) | 2 el el | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Voor de saus
Tarwebloem Tarwebloem | 30 g g | |
Boter Boter | 30 g g | |
Groentebouillon Groentebouillon | 4 dl dl | |
Zure room Zure room | 120 g g | |
Basilicumblaadjes
Basilicumblaadje (gehakt) | 2 el el | |
Platte peterselie
Platte peterselie (gehakt) | 2 el el | |
Bieslook
Bieslook (gehakt) | 2 el el | |
Citroensap Citroensap | 1 el el |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGepaneerde Ardeense oesters met kruidensaus
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Kruid de oesters met peper en zout. Wentel ze eerst door de bloem, dan door het geklutst ei en tot slot door het paneermeel.
- Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en bak het vlees langs beide kanten goudbruin.
- Smelt voor de saus de boter in een steelpan en roer er de bloem door. Blus met de bouillon en blijf roeren tot de saus begint in te dikken. Roer de zure room door het mengsel. Roer er de gehakte kruiden door en zet het vuur uit. Breng de saus op smaak met het citroensap, peper en zout.
- Bak de aardappeltjes samen met de paprika in hete olie. Kruid met de peterselie, peper en zout.
- Verdeel het vlees over de borden, druppel er wat van de saus over en serveer er de aardappeltjes bij.