De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gepaneerde Ardeense oesters met kruidensaus

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Ardeense oesters Ardeense oester4
Rode paprika's Rode paprika
(in kleine blokjes)
1
Tarwebloem Tarwebloem100 g g
Paneermeel Paneermeel100 g g
Eieren Ei
(geklutst)
1
Krielaardappelen Krielaardappel
(voorgekookt)
500 g g
Platte peterselie Platte peterselie
(gehakt)
2 el el
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Voor de saus

Tarwebloem Tarwebloem30 g g
Boter Boter30 g g
Groentebouillon Groentebouillon4 dl dl
Zure room Zure room120 g g
Basilicumblaadjes Basilicumblaadje
(gehakt)
2 el el
Platte peterselie Platte peterselie
(gehakt)
2 el el
Bieslook Bieslook
(gehakt)
2 el el
Citroensap Citroensap1 el el

Gepaneerde Ardeense oesters met kruidensaus

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(4)

Bereiding

  1. Kruid de oesters met peper en zout. Wentel ze eerst door de bloem, dan door het geklutst ei en tot slot door het paneermeel.
  2. Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en bak het vlees langs beide kanten goudbruin.
  3. Smelt voor de saus de boter in een steelpan en roer er de bloem door. Blus met de bouillon en blijf roeren tot de saus begint in te dikken. Roer de zure room door het mengsel. Roer er de gehakte kruiden door en zet het vuur uit. Breng de saus op smaak met het citroensap, peper en zout.
  4. Bak de aardappeltjes samen met de paprika in hete olie. Kruid met de peterselie, peper en zout.
  5. Verdeel het vlees over de borden, druppel er wat van de saus over en serveer er de aardappeltjes bij.