Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Kippenborsthaasjes
Kippenborsthaasje (gepaneerd) | 4 - 8 | |
Boter Boter | 50 g g | |
Aardappelen
Aardappel (gekruide) | 600 g g |
Voor de saus
Boter Boter | 50 g g | |
Sjalotten
Sjalot (groot formaat) | 2 | |
Kastanjechampignons Kastanjechampignons | 400 g g | |
Gerookt spek
Gerookt spek (blokjes) | 200 g g | |
Rode porto Rode porto | 5 cl cl | |
Kippenbouillon Kippenbouillon | 4 dl dl | |
Peterselie Peterselie | ||
Sausbinder Sausbinder |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGepaneerde kippenlapjes 'Grand-mère'
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Warm de oven voor op 190 °C. Warm de boter in een koekenpan en bak er de kippenlapjes krokant in aan. Gaar verder in de oven.
- Doe de gekruide aardappelpartjes in een ovenschaal en bak ze ongeveer 20 min. in de voorverwarmde oven. Roer af en toe eens door.
- Voor de saus:Versnipper de sjalot en snijd de champignons in kwartjes. Bak de sjalot aan en voeg er de champignons bij. Stoof even door en meng er dan de spekreepjes onder. Blus met de porto, laat even inkoken en werk af met de bouillon. Laat 5 min. zacht pruttelen en dik eventueel aan met de sausbinder. Werk af met wat fijngehakte peterselie.
- Serveer de aardappeltjes met 1 à 2 kippenlapjes per persoon. Werk af met de champignonsaus.