De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gepaneerde lamskoteletjes met tzatziki

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Lamskoteleten Lamskotelet12
Broden Brood4 sneetjes sneetje
Parmezaanse kaas Parmezaanse kaas
(geraspt)
60 g g
Gedroogde oregano Gedroogde oregano1 tl tl
Eieren Ei
(geklutst)
2
Tarwebloem Tarwebloem
komkommers Komkommer2
Yoghurt op griekse wijze Yoghurt op griekse wijze300 g g
Citroenrasp Citroenrasp2 el el
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
1
Munt Munt
(gehakt)
3 el el
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Gepaneerde lamskoteletjes met tzatziki

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(6)

Bereiding

  1. Scheur het brood in stukken en doe samen met de Parmigiano Reggiano, een snufje peper en de oregano in een blender. Mix fijn.
  2. Kruid de lamskoteletjes met peper en zout. Haal ze eerst door de bloem, dan door de geklutste eieren en tot slot door het kaasmengsel. Zet een halfuur koel.
  3. Snijd de komkommers in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Meng er de yoghurt op Griekse wijze, de citroenrasp, de munt, de look en een scheutje olijfolie onder en kruid met peper en zout. Zet koel.
  4. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de koteletjes goudbruin en krokant. Serveer er de tzatziki bij.