De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gepaneerde Parijse champignons

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Champignons Champignons250 g g
Tarwebloem Tarwebloem4 el el
Parmezaanse kaas Parmezaanse kaas
(geraspt)
1 el el
Peterselie Peterselie
(fijngehakt)
1 el el
Paneermeel Paneermeel4 el el
Eieren Ei2
Paprikapoeder Paprikapoeder1 tl tl
Peper Peper
Zout Zout
Zonnebloemolie Zonnebloemolie

Voor de yoghurtdip

Yoghurt op griekse wijze Yoghurt op griekse wijze6 el el
Lente-uitjes Lente-ui
(fijngesneden)
2
Munt Munt
(gehakt)
1 el el
Peper Peper
Zout Zout

Gepaneerde Parijse champignons

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

20 min.
(18)

Bereiding

  1. Maak de champignons schoon, snij de steeltjes eraf en snij eventueel grote champignons doormidden.
  2. Meng de bloem met de kaas, de peterselie, het paprikapoeder en kruid met peper en zout. Zet drie schaaltjes klaar met de bloem, de geklutste eieren en het paneermeel.
  3. Prik een satéprikker aan een champignon, haal hem door het ei, dan door de bloem, dan weer door het ei en dan door het paneermeel. De champignon zou aan alle kanten bedekt moeten zijn. Doe dit met alle champignons.
  4. Verhit een flinke bodem olie in een diepe pan. Leg met een lepel de champignons in de pan en bak ze goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
  5. Mix alle ingrediënten voor de dip en kruid met peper en zout. Serveer bij de krokante champignons.