Gepaneerde Parijse champignons

Gepaneerde Parijse champignons
MoeilijkheidMakkelijk
Koken20 min

Voorbereiding

  1. Maak de champignons schoon, snij de steeltjes eraf en snij eventueel grote champignons doormidden.

  2. Meng de bloem met de kaas, de peterselie, het paprikapoeder en kruid met peper en zout. Zet drie schaaltjes klaar met de bloem, de geklutste eieren en het paneermeel.

  3. Prik een satéprikker aan een champignon, haal hem door het ei, dan door de bloem, dan weer door het ei en dan door het paneermeel. De champignon zou aan alle kanten bedekt moeten zijn. Doe dit met alle champignons.

  4. Verhit een flinke bodem olie in een diepe pan. Leg met een lepel de champignons in de pan en bak ze goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

  5. Mix alle ingrediënten voor de dip en kruid met peper en zout. Serveer bij de krokante champignons.