
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Gepaneerde varkenslapjes Gepaneerd varkenslapje | 4 | ||
Jonge wortels Jonge wortel | 400 g g | ||
Aardappelpuree Aardappelpuree | 400 g g | ||
Runderbouillon Runderbouillon | 350 ml ml | ||
Boter Boter | 50 g g | ||
Sjalotten Sjalot | 1 | ||
Rode porto Rode porto | 5 cl cl | ||
Olijfolie Olijfolie | |||
Sausbinder
Sausbinder (of boter) | |||
Tijm Tijm |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listGepaneerde varkenslapjes met gegrilde jonge wortel
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Laat de boter schuimig worden in een braadpan en bak er de varkenslapjes in aan. Haal ze vervolgens uit de pan en houd ze warm.
- Blus de pan met porto en strooi er tijm bij. Laat even inkoken en giet er de bouillon bij. Laat uiteindelijk tot de helft inkoken en werk af met een klontje boter of wat sausbinder.
- Was en schil de wortelen en kook ze beetgaar in een ruime hoeveelheid licht gezouten water. Laat meteen schrikken in ijswater om de mooie kleur te behouden.
- Verwarm olijfolie in een grillpan en grill de wortelen. Versnipper de sjalot. Voeg deze toe in de grillpan.
- Verwarm de puree.
- Serveer de puree met de gegrilde wortelen. Schik de gepaneerde varkenslapjes ernaast en werk af met de saus en wat tijm.