Gepekelde radijzen met granaatappel en mascarpone

Gepekelde radijzen met granaatappel en mascarpone
MoeilijkheidMakkelijk
Koken30 min

Voorbereiding

  1. Verdeel de azijn en suiker over twee steelpannetjes. Voeg de balsamicocrème toe aan één pannetje. Warm op, zodat de suiker oplost. Maak de radijzen schoon en snij ze in tweeën. Verdeel de radijzen in twee porties en giet er telkens de inhoud van een pannetje over. Laat 2 à 3 uur marineren.

  2. Haal de pitjes uit de granaatappel. Verwijder de korsten van enkele sneetjes brood en snij het brood in kleine blokjes. Bak deze krokant in olijfolie met de knoflook. Kruid licht met zout.

  3. Hak een handvol kruiden fijn. Snij de kerstomaten in tweeën. Meng de zure room met de mascarpone en kruid met peper en zout.

  4. Stel de salade samen en werk af met enkele druppels olijfolie.

  5. ONZE WIJNTIP: Portrait Garnacha, 2015