De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gepekelde radijzen met granaatappel en mascarpone

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Azijn Azijn20 cl cl
Suiker Suiker150 g g
Balsamicocrème Balsamicocrème10 cl cl
Radijzen Radijs2 bussels bussel
Granaatappels Granaatappel1
Broden Brood sneetjes sneetje
Olijfolie Olijfolie2 el el
Teentjes knoflook Teentje knoflook2
Kruiden Kruiden
(verse)
Kerstomaten Kerstomaat100 g g
Zure room Zure room2 el el
Mascarpone Mascarpone2 el el
Peper Peper
Zout Zout

Gepekelde radijzen met granaatappel en mascarpone

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(5)

Bereiding

  1. Verdeel de azijn en suiker over twee steelpannetjes. Voeg de balsamicocrème toe aan één pannetje. Warm op, zodat de suiker oplost. Maak de radijzen schoon en snij ze in tweeën. Verdeel de radijzen in twee porties en giet er telkens de inhoud van een pannetje over. Laat 2 à 3 uur marineren.
  2. Haal de pitjes uit de granaatappel. Verwijder de korsten van enkele sneetjes brood en snij het brood in kleine blokjes. Bak deze krokant in olijfolie met de knoflook. Kruid licht met zout.
  3. Hak een handvol kruiden fijn. Snij de kerstomaten in tweeën. Meng de zure room met de mascarpone en kruid met peper en zout.
  4. Stel de salade samen en werk af met enkele druppels olijfolie.

ONZE WIJNTIP: Portrait Garnacha, 2015