
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Voor de 'fish'
Kabeljauwfilets Kabeljauwfilet | 4 | ||
Tarwebloem Tarwebloem | |||
Eieren
Ei (geklutst) | 2 | ||
Tortillachips
Tortillachips (licht gezouten) | 200 g g | ||
Olijfolie Olijfolie | |||
Peper Peper |
Voor de 'chips'
Aardappelen
Aardappel (frietaardappel) | 3 - 4 | ||
Tarwebloem Tarwebloem | 3 el el | ||
Cayennepeper Cayennepeper | 1 tl tl | ||
Paprikapoeder Paprikapoeder | 1 tl tl | ||
Olijfolie Olijfolie | |||
Zout Zout |
Voor het wortel-spitskoolslaatje
Wortelen
Wortel (geraspt) | 2 | ||
Spitskool
Spitskool (geraspt) | 0,5 | ||
Mayonaise Mayonaise | 2 el el | ||
Yoghurt op griekse wijze Yoghurt op griekse wijze | 2 el el | ||
Bieslook
Bieslook (gehakt) | 1 el el | ||
Limoensap Limoensap | 1 el el | ||
Rode uien
Rode ui (fijngesnipperd) | 0,5 | ||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listGepimpte fish & chips
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Snij de visfilets in repen. Doe de tortillachips in een plastic zakje en ga er met een deegroller over. Doe de kruimels in een diep bord. Kruid de vis met peper en haal de repen eerst door de bloem, dan door de eieren en tot slot door de verkruimelde chips. Zet koel.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de aardappelen, met schil, in wedges. Doe ze in een kom en voeg het paprikapoeder, cayennepeper en zout toe en meng. Doe er de bloem en een flinke scheut olijfolie bij en hussel goed zodat alle wedges bedekt zijn met een dun laagje bloem. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel er de wedges over. Zet ongeveer 45 minuten in de oven. Schep ze halverwege om.
- Meng de yoghurt met de mayonaise, het limoensap, de rode ui en de bieslook. Kruid met peper en zout. Doe de wortel en spitskool in een kom en schep er de saus onder. Zet koel.
- Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de visreepjes goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer er de aardappelwedges en het groenteslaatje bij.