Gepofte aardappel met ei, garnalen en zalm

Gepofte aardappel met ei, garnalen en zalm
MoeilijkheidGemiddeld
Koken1:10 u

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Boen de aardappelen schoon, prik ze rondom in met een vork en leg ze in een ovenschaal.Druppel er olijfolie over en zet 35 à 50 minuten in de oven, afhankelijk van de grootte van de aardappelen.Kook de erwtjes beetgaar in gezouten water en spoel ze daarna onder koud water.Snij de gerookte zalm in stukjes. Snij de tomaten in blokjes.

  2. Snij een hoedje van de gare aardappelen af en hol ze voorzichtig uit. Hou de uitgeholde aardappelen warm in de oven.

  3. Stoof het sjalotje in boter glazig en voeg de aardappelpulp, de eieren en de helft van de bieslook toe.Kruid met peper en zout en roerbak 2 minuten. Zet het vuur uit en meng er de garnalen, de zalm, de erwtjes,augurkjes, tomatenblokjes en de zure room onder. Breng op smaak met peper en zout.Vul de aardappelen met de garnalensalade en werk af met de resterende bieslook.

  4. Lekker met een groene salade.